Browsing Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus) by Author "Τζουβελέκας, Ευάγγελος"
Now showing items 1-12 of 12
-
Ανάλυση του κλάδου της οινοποιίας - Προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού κρασιού στην εγχώρια και διεθνή αγορά
Καρακατσάνη, Δήμητρα (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018-01)Αντικείμενο της παρούσας διατριβής είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του κλάδου της Οινοποιίας στην Ελλάδα και να εξετάσει τις προοπτικές ανάπτυξης στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Αναλυτικότερα στα πέντε πρώτα ... -
Αξιολόγηση του μέτρου 2.4.1 περί διάσωσης γεωργικής γης και η συμβολή του στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος
Σαρρή, Σόνια (2015-07-06)Το μέτρο 2.4.1 περί Δάσωσης γεωργικής γης ξεκίνησε την εφαρμογή του στην Κύπρο το 2004 στα πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2004-2006 και το οποίο συνεχίζεται στα επόμενα Προγράμματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ... -
Βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα βιολογικών αγροτροφίμων
Φλώρος, Δημήτριος (2015-09-07)Υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την βιωσιμότητα των αγροτροφίμων αλλά δεν υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία από επιστημονικές έρευνες που επιβεβαιώνουν την αειφορική ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδα των βιολογικών ... -
Εικονικές επιχειρήσεις αγροτροφίμων στην επαγγελματική εκπαίδευση
Τσάτσου, Αικατερίνη (2016-03-31)Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή έχει στόχο να αναδείξει τρόπους με τους οποίους η εκπαίδευση μπορεί να στηρίξει σε πρακτικό επίπεδο ζητήματα όπως η επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα, δεδομένου οτι αποτελεί μοχλό ... -
Επιχειρησιακό σχέδιο νεοϊδρυθείσας εταιρείας στον χώρο των εκδόσεων και του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
Μπαρτζελιώτης, Νικόλαος (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2020-04)Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιου Κύπρο, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σκοπός της είναι η κατάρτιση ενός επιχειρηματικού πλάνου για μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον ... -
Η αλυσίδα προσφοράς φρέσκων αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα
Ντούσκα, Μαρίνα (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018-06)Κύριος σκοπός της παρούσας διατριβής είναι η αναζήτηση των βασικών φρέσκων αγροτικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, η αλληλεξάρτηση τους και οι δεσμοί που έχουν για τη διαμόρφωση της αλυσίδας προσφοράς στην Ελλάδα. ... -
Η ανάπτυξη και το μάρκετινγκ τοπικής επιχείρησης και οι προοπτικές εξαγωγής των προϊόντων της
Μάνια, Στυλιανή (2015-08-20)Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, μάρκετινγκ και εξαγωγικής δραστηριότητας των προϊόντων της τοπικής επιχείρησης «Παστέλειον». Παρουσιάζονται στοιχεία της επιχείρησης, ... -
Η δυναμική της εφοδιαστικής αλυσίδας στην παραγωγή και μεταποίηση αγροτροφίμων
Χάματσου Ψαρά, Μηλίτσα (2017-09-08)Η Εφοδιαστική Αλυσίδας είναι ένα δυνατό εργαλείο για κάθε επιχείρηση το οποίο μπορεί να διαμορφώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστώ. Στο σημερινό περίπλοκο, παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον η ... -
Η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων στην Κύπρο
Αγριδιώτης, Κωνσταντίνος (2017-08-08)To θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή είναι οι λειτουργίες και οι τάσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα παραγωγής στην Κύπρο με έμφαση στη μεταποιητική διαδικασία παρουσιάζοντας ... -
Καινοτομίες και αποδοτικότητα στις αλυσίδες λιανεμπορίου στην Ελλάδα
Αλεξόπουλος, Άγγελος (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019-11)Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή εξετάζονται οι καινοτομίες που έχουν εφαρμόσει οι αλυσίδες λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα. Το διάστημα της μελέτης ορίστηκε από το 2011 έως και το 2018. Η μέθοδος μου ... -
Καινοτομίες και αποδοτικότητα στις αλυσίδες προσφοράς τροφίμων
Κρουντσέλης, Πέτρος (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019-12)Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί μια πρωτογενή έρευνα που αποσκοπεί να αποτελέσει μια στοιχειώδη βάση δεδομένων σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να εμβαθύνει στην καινοτομία και ποιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή της, στις ... -
Παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και τη ζήτηση των οργανικών (βιολογικών) προϊόντων.
Παπαδόπουλος, Μάριος (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019-05)Στην παρούσα εργασία, εξετάστηκαν τα βιολογικά (ή οργανικά) προϊόντα, καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και τη ζήτησή τους. Από την μελέτη προέκυψε ότι από την πλευρά της προσφοράς, οι βασικοί παράγοντες ...