Συμπεριφορά καταναλωτών και σχέση επιλογής τροφίμων με ποιότητα την περίοδο του Covid-19
Abstract
Οι διατροφικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού επηρεάστηκαν από την έλευση και την πάροδο της πανδημίας του Covid-19. Η υγειονομική κρίση κλόνισε την άποψη των καταναλωτών για την ποιότητα των τροφίμων που επιλέγουν και έφερε νέες ισορροπίες στη ζωή τους. Μια μερίδα του κοινού επέλεξε να τρέφεται πιο ποιοτικά, ενώ μια άλλη δεν μετατόπισε τις προτιμήσεις της. Ο πανικός ήταν μια κατάσταση που επικράτησε για αρκετό καιρό στη χώρα μας και τα τρόφιμα ήταν εκείνα που είχαν μεγαλύτερη ζήτηση προκειμένου να δημιουργηθούν αποθέματα.
Η παρούσα ερευνητική εργασία, έχει σκοπό να αναλύσει τους παράγοντες που επηρέασαν στην επιλογή τροφίμων και την ποιότητά τους κατά την περίοδο της πανδημίας. Στα πλαίσια της κατανόησης των παραγόντων και του επιπέδου επιρροής που είχαν στις καταναλωτικές συμπεριφορές και συνήθειες, διεξήχθη μια ποσοτική έρευνα με τη χρήση ενός ερωτηματολογίου, όπου ένα δείγμα του πληθυσμού αφιέρωσε λίγα λεπτά προκειμένου να το συμπληρώσει με ειλικρίνεια. Τα αποτελέσματα που συλλέχθηκαν αναλύθηκαν στατιστικά ώστε να διεξαχθούν εμπεριστατωμένα συμπεράσματα.