Show simple item record

dc.contributor.advisorΦωτιάδης, Θωμάς
dc.contributor.authorΚουνάλης, Γεώργιος
dc.contributor.otherKounalis, Gewrgios
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2022-09-09T06:17:22Z
dc.date.available2022-09-09T06:17:22Z
dc.date.copyright2022-09-08
dc.date.issued2022-05
dc.identifier.otherMBA/2022/00969el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/5283
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΟι διατροφικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού επηρεάστηκαν από την έλευση και την πάροδο της πανδημίας του Covid-19. Η υγειονομική κρίση κλόνισε την άποψη των καταναλωτών για την ποιότητα των τροφίμων που επιλέγουν και έφερε νέες ισορροπίες στη ζωή τους. Μια μερίδα του κοινού επέλεξε να τρέφεται πιο ποιοτικά, ενώ μια άλλη δεν μετατόπισε τις προτιμήσεις της. Ο πανικός ήταν μια κατάσταση που επικράτησε για αρκετό καιρό στη χώρα μας και τα τρόφιμα ήταν εκείνα που είχαν μεγαλύτερη ζήτηση προκειμένου να δημιουργηθούν αποθέματα. Η παρούσα ερευνητική εργασία, έχει σκοπό να αναλύσει τους παράγοντες που επηρέασαν στην επιλογή τροφίμων και την ποιότητά τους κατά την περίοδο της πανδημίας. Στα πλαίσια της κατανόησης των παραγόντων και του επιπέδου επιρροής που είχαν στις καταναλωτικές συμπεριφορές και συνήθειες, διεξήχθη μια ποσοτική έρευνα με τη χρήση ενός ερωτηματολογίου, όπου ένα δείγμα του πληθυσμού αφιέρωσε λίγα λεπτά προκειμένου να το συμπληρώσει με ειλικρίνεια. Τα αποτελέσματα που συλλέχθηκαν αναλύθηκαν στατιστικά ώστε να διεξαχθούν εμπεριστατωμένα συμπεράσματα.el_GR
dc.format.extentv, 88 σ. ; 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectCovid-19 -- Συμπεριφορά καταναλωτώνel_GR
dc.subjectCovid-19 -- Consumer behaviorel_GR
dc.titleΣυμπεριφορά καταναλωτών και σχέση επιλογής τροφίμων με ποιότητα την περίοδο του Covid-19el_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe eating habits of the consumer public were influenced by the advent and passage of the Covid-19 pandemic. The health crisis has shaken consumers' perception of the quality of the food they choose and has brought new balances to their lives. A portion of the public chose to eat better, while another did not shift its preferences. Panic was a situation that prevailed for a long time in our country and food was the one that was most in demand in order to create stocks. The aim of this research paper is to analyze the factors that influenced food selection and their quality during the pandemic period. In the context of understanding the factors and the level of influence they had on consumer behaviors and habits, a quantitative survey was conducted using a questionnaire, where a sample of the population spent a few minutes to complete it honestly. The collected results were statistically analyzed in order to draw detailed conclusions.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record