Show simple item record

dc.contributor.advisorΕλευθεριάδης, Ιορδάνης
dc.contributor.authorΟικονομάκου, Μαρία
dc.contributor.otherEconomakou, Maria
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2012-08-28
dc.date.accessioned2012-08-28T10:24:32Z
dc.date.available2012-08-28T10:24:32Z
dc.date.copyright2012-06
dc.date.issued2012-08-28
dc.identifier.otherMBA/2012/00096el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/398
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΤο ελαιόλαδο αποτελεί ένα απο τα πλέον σημαντικά αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας. Παρόλη την σημαντικότητα του όμως ένα πολύ μικρό κομμάτι της συνολικής παραγωγής τυποποιείτε και κατευθεινετε στις διεθνείς αγορές.Αυτό ακριβώς το πρόβλημα θα μελετήσουμε στην παρούσα εργασία. Το σημείο αναφοράς της μελέτης μας, αποτέλεσε ο συναιτερισμός της Βασιλικής Λασιθίου Κρήτης. Ο συναιτερισμός αυτός παρόλη την ποιοτική υπεροχή του ελαιολάδου που παράγει, δεν έχει τη δυνατότητα τυποποίησης του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προωθεί το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο σε χύμα μορφή στην εγχώρια αγορά και σε πολύ χαμηλή τιμή. Ως εκ τούτου ο συνεταιρισμός δεν καταφέρνει να έχει τοσο χρηματοοικονομικά οφλελη, με αποτέλεσμα να απειλείτε η μακροχρόνια βιωσιμότητα του. Η λύση για την ανάκαμψη του συνεταιρισμού και την ανάπτυξη του είναι φυσικά η υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών μάρκετινγκ, η τυποποίηση των προϊόντων του και η αναζήτηση νέων αγορών. Στην εργασία αυτή αναπτύξαμε όλα τα στάδια του σχεδίου μαρκετινγ για το συναιτερισμό της Βασιλικής. Το σχέδιο αυτό έχει τη δυνατότητα να προβάλει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου και να το διαφοροποιήσει στα μάτια της αγοράς στόχου. Ως εκ τούτου ο συνεταιρισμός θα μπορέσει να διεισδύσει σε νέες αγορές και να πετύχει τους στρατηγικούς του στόχους. Η επιτυχία βέβαια του σχεδίου μάρκετινγκ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο την πλήρη αλλαγή της κουλτούρας του συναιτερισμού. Η κατανόηση της αναγκαιότητας για τη δημιουργία εξαγωγικών προϊόνταν που θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα του εξωτερικού αποτελεί την βάση για την επιτυχία του σχεδίου και την μακροχρόνια ανάπτυξη του συνεταιρισμού.el_GR
dc.format.extent68 σ. εικ., 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.subjectMarketingel_GR
dc.titleΑνάπτυξη σχεδίου μάρκετινγκ και επωνύμων ετικέτων ελαιολάδουel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractOlive oil is one of the most important agricultural products of Greece. In spite of it’s significance only a very small part of the total production is branded and exported. This is exactly the problem we are going to study in this paper. The focal point of our study was the cooperative of Basiliki, situated in Lassithi Crete. The cooperative, despite the superior quality of the olive oil, does not brand its products. This results in selling the high-quality olive oil in bulk in the domestic 4 market and at very low price. Therefore the cooperative fails to be financially successful and its long term viability is at stake. The solution for the recovery and the development of the cooperative is of course the adoption of modern marketing practices, the branding of the products and the introduction into new markets. In this paper we developed all the stages of the marketing plan for the cooperative of Basiliki. The marketing plan has the potential to highlight the competitive advantages of the olive oil and therefore to diversify it in the eyes of the target market. Therefore the cooperative will be able to penetrate into new markets and to achieve its strategic objectives. The success of the marketing plan, of course, depends largely on the complete change of the culture and the mentality of its members. The realization of the necessity to create a competitive product that can compete with other international olive oils from competitive countries is the basis for the success and the long-term development of the cooperative. .el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record