dc.contributor.advisor | Νικολάου, Ντάϊνα | |
dc.contributor.author | Κωνσταντίνου, Μιχάλης | |
dc.contributor.other | Constantinou, Michalis | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2017-08-29 | |
dc.date.accessioned | 2017-08-29T10:47:13Z | |
dc.date.available | 2017-08-29T10:47:13Z | |
dc.date.copyright | 2017-03 | |
dc.date.issued | 2017-08-29 | |
dc.identifier.other | MBA/2017/00532 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/3032 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) της σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Σε πρώτο επίπεδο, παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη του πράσινου μάρκετινγκ καθώς και βασικοί ορισμοί του σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία. Στη συνέχεια, ακολουθεί το κεφάλαιο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Διατυπώνονται οι ορισμοί της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αναλύονται θέματα ηθικής των επιχειρήσεων και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Στο επόμενο κεφάλαιο, με τίτλο Πράσινο Μάρκετινγκ και Επιχειρήσεις αναλύονται οι βασικοί λόγοι υιοθέτησης του πράσινου μάρκετινγκ και παρουσιάζεται ο ρόλος της ετικέτας πιστοποίησης. Ακολουθεί το κεφάλαιο με τις στρατηγικές του πράσινου μάρκετινγκ όπου αναφέρονται τα 4P και τα 5Ι του πράσινου μάρκετινγκ. Έπειτα, παρατίθεται η συμπεριφορά των καταναλωτών όσον αφορά τα πράσινα προϊόντα και οι παράγοντες που επηρεάζουν τις προτιμήσεις και τις επιλογές τους. Ακολουθούν οι βασικές ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση για να χαρακτηριστεί πράσινη πριν από την παρουσίαση του ερωτηματολογίου για την έρευνα που διεξάχθηκε προς τους καταναλωτές με κριτήρια το φίλο, την ηλικία τους, το μορφωτικό επίπεδο και τις οικονομικές απολαβές τους. Τέλος, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου καθώς και γενικότερα συμπεράσματα από την βιβλιογραφική ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα προηγούμενα κεφάλαια. | el_GR |
dc.format.extent | vi, 102 σ. 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Πράσινο μάρκετινγκ | el_GR |
dc.subject | Green Marketing | el_GR |
dc.title | Η αποδοχή των πράσινων προϊόντων στην Κύπρο μέσω του Πράσινου Μάρκετινγκ (Green Marketing) | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | This dissertation was produced as part of the Master Program in Business Administration (MBA) of School of Economics and Management of the Open University of Cyprus. In the first level, the historical evolution of green marketing and basic definitions in accordance with the international literatureare presented. Then follows the chapter on corporate Social responsibility. which defines the terms of corporate social responsibility and analysed ethical business and environmental justice. In the next chapter, entitled Green Marketing and Business the main green marketing adoption law is analysed and the role of certification label is shown. Follows the chapter with the strategies of green marketing detailing the 4P’ s and 5I’ s of green marketing. Then, given the behaviour of consumers regarding green products and factors affecting their preferences and choices. In addition, the key steps should be made by a company to qualify green are following before the presentation of the questionnaire survey carried out to consumers with criteria: genre, age, education level and their financial status of the consumers. Finally, the conclusions drawn from the analysis of the questionnaire results are presented as far as general conclusions from the literature review carried out in the previous chapters. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |