Show simple item record

dc.contributor.advisorΕπαμεινώνδα, Επαμεινώνδας
dc.contributor.authorΓεωργιάδου, Άννα
dc.contributor.otherGeorgiadou, Anna
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2024-02-13T11:04:58Z
dc.date.available2024-02-13T11:04:58Z
dc.date.copyright2024-02-13
dc.date.issued2023-12
dc.identifier.otherMBA/2023/01089el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/5749
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΣτην μελέτη αυτή αναλύθηκαν οι στρατηγικές που ακολουθήθηκαν από τις εφαρμογές παραγγελίας φαγητού – αγαθών και από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων του χώρου της εστίασης κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19. Επιπλέον αξιολογήθηκε ο βαθμός ικανοποίησης των ελληνόφωνων πελατών σχετικά με τις εφαρμογές παραγγελίας φαγητού – αγαθών μέσω της χρήσης ενός ερωτηματολογίου. Οι εφαρμογές εκμεταλλεύτηκαν την ύπαρξη των περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν παγκόσμια, καθώς και τον φόβο των ανθρώπων για τη μετάδοση του ιού. Έτσι αύξησαν τους χρήστες τους με την βοήθεια της τεχνολογίας και την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Με την πάροδο του χρόνου και την λήξη της πανδημίας παρατηρήθηκε η συνέχιση της χρήσης αυτών των εφαρμογών, καθώς και η προτίμηση τους κυρίως λόγω των διαδικτυακών τρόπων πληρωμής, της καλής συμπεριφοράς των συνεργατών των εφαρμογών αλλά και της ευκολίας και της γρήγορης χρήσης τους. Από την άλλη πλευρά οι συμμετέχοντες του ερωτηματολογίου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το αυξημένο κόστος του φαγητού, τον μεγάλο χρόνο διανομής της παραγγελίας, τις αυξημένες ανεπιθύμητες χρεώσεις είτε αυτές αφορούσαν την διανομή είτε όχι, τη μη ή την μειωμένη ύπαρξη προσφορών ή εκπτώσεων, τη μειωμένη ενημέρωση και τη μη επαρκή πολιτική αποζημίωσης. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έκφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τους μεγαλύτερους χρόνους αναμονής από τους αναγραφόμενους, την παραλαβή λανθασμένων παραγγελιών και την κακή συνεννόηση με τους οδηγούς. Συνεπώς αυτά συνέβαλαν στην μείωση του βαθμού ικανοποίησης των καταναλωτών και στην ανάγκη για εύρεση τρόπων βελτίωσης των υπηρεσιών αυτών των εφαρμογών, εφόσον η πλειοψηφία του κοινού έκφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την χρήση αυτών των εφαρμογών και στο μέλλον. Οι εφαρμογές αυτές προσαρμόζουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους, καλύπτοντας και ικανοποιώντας τις ανάγκες των καταναλωτών τους μέσω της χρήσης διαφόρων στρατηγικών. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται όλο και περισσότερο η εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς αυτές αλλά και η συχνότητα χρήσης τους.el_GR
dc.format.extent54 σ. ; 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessel_GR
dc.subjectCovid-19el_GR
dc.subjectΙκανοποίηση πελατώνel_GR
dc.subjectConsumer behavior -- Covid 19el_GR
dc.subjectConsumer satisfactionel_GR
dc.titleΟι στρατηγικές που ακολουθήθηκαν από τις εφαρμογές παραγγελίας φαγητού - αγαθών και από τους επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19, καθώς και oι στάσεις και η ικανοποίηση των καταναλωτώνel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThis study analysed the strategies followed by food service businesses in food ordering applications, during the COVID-19 pandemic, and assessed the satisfaction of some of their Greek-speaking customers through a questionnaire. These applications used modern technology and took advantage of the restrictive measures that existed worldwide due to the virus’ easy transmission, to create or build upon a user base, while following all applicable security protocols. Throughout the pandemic, people’s preference of these applications over other food ordering means was observed. That was mainly due to their online payment capabilities, their ease of use, and the friendliness and professionalism shown by the delivery drivers as well as the partnering restaurants. In contrast, data obtained through the questionnaire demonstrated that the participants are facing challenges with waiting times being different from the listed ones, receiving incorrect orders, and often having miscommunications with drivers. Despite these observations impacting consumer satisfaction, the overwhelming majority of study’s participants that are current users answered that they will continue to favour them in the future. Finally, this study also highlights the need of improvement of the services offered, as concerns were raised over increasing food costs (including unwanted delivery-related or other charges), long delivery times, a lack of offers or discounts, infrequent notifications from the platforms on promotions, and the compensation policy for orders inadequately fulfilled. In conclusion, the businesses making use of these applications need to employ alternative strategies and adapt their services, when compared to their launch, with an aim to satisfy the needs of their consumers, earn their trust and as a result, increase their frequency of use.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record