Show simple item record

dc.contributor.advisorΜιχιώτης, Αθανάσιος
dc.contributor.authorΙωάννου, Γεωργία
dc.contributor.otherIoannou, Georgia
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2023-07-19T09:57:27Z
dc.date.available2023-07-19T09:57:27Z
dc.date.copyright2023-07-19
dc.date.issued2023-06
dc.identifier.otherMBA/2023/01033el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/5557
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ ανάπτυξη της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς εμπορίου, καθώς και η συνεχόμενη αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού παγκοσμίως έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη βιωσιμότητα των αλυσίδων εφοδιασμού και ιδίως στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων. Ο τρόπος με τον οποίο ένα τρόφιμο παράγεται, επεξεργάζεται και αγοράζεται από τον καταναλωτή έχει μεγάλη επίδραση σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Η συνεχής αυστηροποίηση των κριτηρίων ποιότητας και αξιοπιστίας και η δυσκολία συντονισμού όλων των μερών της αλυσίδας εφοδιασμού έχουν δημιουργήσει την ανάγκη ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Οι βιομηχανίες είναι ένας απαιτητικός κλάδος που μεταξύ άλλων προϋποθέτει την αδιάκοπη λειτουργία των συστημάτων της, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, με στόχο την μεγαλύτερη παραγωγή αγαθών σε μικρότερο χρόνο. Ο αυτοματισμός είναι μια ουσιαστική διαδικασία που έχει μεταμορφώσει πολλούς κλάδους και επιχειρήσεις. Το τελευταία χρόνια, η χρήση του αυτοματισμού έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής λόγω της ικανότητας του να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα. Μέσα από την διατριβή, παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες των αυτοματοποιημένων διαδικασιών στο τομέα της βιομηχανίας και γενικότερα. Ακόμα, περιγράφονται τα στάδια εξέλιξης των αυτοματοποιημένων διαδικασιών και πως αυτά εξελίσσονται καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία. Μέσα από την βιβλιογραφική έρευνα διαφαίνεται μια αυξανόμενη τάση των τεχνολογικών εφαρμογών που έχουν σκοπό την εξασφάλιση της ακεραιότητας των τροφίμων, της ποιότητας τους και τη μείωση των απωλειών τους. Στόχος της εργασίας είναι η αξιολόγηση της εφαρμογής αυτοματοποιημένων διαδικασιών ανασυγκρότησης της επιχείρησης η οποία παράγει σνακ και ποτά, που αποσκοπούν στη βελτίωση των χρονοβόρων διαδικασιών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας. Μέσα από έρευνα φαίνεται ότι αυτοματοποίηση είναι μια διαδικασία που υιοθετεί η βιομηχανία τροφίμων, για να καταφέρει να φτάσει στους στόχους της που είναι η καλύτερη και σταθερότερη ποιότητα προϊόντων, λιγότερο κόστος παραγωγής και αύξηση του κέρδους.el_GR
dc.format.extent63 σ. ; 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessel_GR
dc.subjectΕφοδιαστική αλυσίδαel_GR
dc.subjectSupply chainel_GR
dc.subjectΕφοδιαστική αλυσίδα -- Τεχνολογίες αυτοματοποίησηel_GR
dc.subjectSupply chain -- Automation technologiesel_GR
dc.titleΠαράγοντες βελτίωσης ανασυγκρότησης μιας επιχείρησης – Μελέτη περίπτωσης από τον Κλάδο Μηχανολογίαςel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe development of globalization and international trade, as well as the continuous increase of the global population, have a significant impact on the sustainability of supply chains, especially in the food supply chain. The way a food is produced, processed and purchased by the consumer has a great impact on the entire food supply chain. The continuous tightening of quality and reliability criteria, as well as the difficulty of coordinating all parts of supply chain, have created the need for the development of new technologies. Industries are a demanding sector that, among other things, requires the uninterrupted operation of its system, with automated process, aiming the production of more gools in less time. The automation is a substantial process that has transformed many industries and businesses. In recent years, the use of automation has become increasingly popular due to its ability efficiency and productivity. Through the dissertation, the basic concepts of automated processes in the industrial sector and in general are presented. Also, the stages of evolution of automated processes are described and how they evolve as technology advances. The literature review reveals an increasing trend of technological applications aimed at ensuring the integrity and quality of food and reducing losses. The aim of the study is to evaluate the application of automation in the food industry and to investigate the benefits and challenges that arise from its implementation. Through research, it appears that automation is a process adopted by the food industry its goals of better and more consistent product quality, lower production costs and increased profits.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record