dc.contributor.advisor | Φωτιάδης, Θωμάς | |
dc.contributor.author | Κουνάλης, Γεώργιος | |
dc.contributor.other | Kounalis, Gewrgios | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2022-09-09T06:17:22Z | |
dc.date.available | 2022-09-09T06:17:22Z | |
dc.date.copyright | 2022-09-08 | |
dc.date.issued | 2022-05 | |
dc.identifier.other | MBA/2022/00969 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/5283 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Οι διατροφικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού επηρεάστηκαν από την έλευση και την πάροδο της πανδημίας του Covid-19. Η υγειονομική κρίση κλόνισε την άποψη των καταναλωτών για την ποιότητα των τροφίμων που επιλέγουν και έφερε νέες ισορροπίες στη ζωή τους. Μια μερίδα του κοινού επέλεξε να τρέφεται πιο ποιοτικά, ενώ μια άλλη δεν μετατόπισε τις προτιμήσεις της. Ο πανικός ήταν μια κατάσταση που επικράτησε για αρκετό καιρό στη χώρα μας και τα τρόφιμα ήταν εκείνα που είχαν μεγαλύτερη ζήτηση προκειμένου να δημιουργηθούν αποθέματα.
Η παρούσα ερευνητική εργασία, έχει σκοπό να αναλύσει τους παράγοντες που επηρέασαν στην επιλογή τροφίμων και την ποιότητά τους κατά την περίοδο της πανδημίας. Στα πλαίσια της κατανόησης των παραγόντων και του επιπέδου επιρροής που είχαν στις καταναλωτικές συμπεριφορές και συνήθειες, διεξήχθη μια ποσοτική έρευνα με τη χρήση ενός ερωτηματολογίου, όπου ένα δείγμα του πληθυσμού αφιέρωσε λίγα λεπτά προκειμένου να το συμπληρώσει με ειλικρίνεια. Τα αποτελέσματα που συλλέχθηκαν αναλύθηκαν στατιστικά ώστε να διεξαχθούν εμπεριστατωμένα συμπεράσματα. | el_GR |
dc.format.extent | v, 88 σ. ; 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.publisher | Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Covid-19 -- Συμπεριφορά καταναλωτών | el_GR |
dc.subject | Covid-19 -- Consumer behavior | el_GR |
dc.title | Συμπεριφορά καταναλωτών και σχέση επιλογής τροφίμων με ποιότητα την περίοδο του Covid-19 | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | The eating habits of the consumer public were influenced by the advent and passage of the Covid-19 pandemic. The health crisis has shaken consumers' perception of the quality of the food they choose and has brought new balances to their lives. A portion of the public chose to eat better, while another did not shift its preferences. Panic was a situation that prevailed for a long time in our country and food was the one that was most in demand in order to create stocks.
The aim of this research paper is to analyze the factors that influenced food selection and their quality during the pandemic period. In the context of understanding the factors and the level of influence they had on consumer behaviors and habits, a quantitative survey was conducted using a questionnaire, where a sample of the population spent a few minutes to complete it honestly. The collected results were statistically analyzed in order to draw detailed conclusions. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |