dc.contributor.advisor | Χασάπης, Κρίστης | |
dc.contributor.author | Ζορλής, Ανδρέας | |
dc.contributor.other | Zorles, Andreas | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2020-07-08T10:30:10Z | |
dc.date.available | 2020-07-08T10:30:10Z | |
dc.date.copyright | 2020-07-08 | |
dc.date.issued | 2020-04 | |
dc.identifier.other | ΜΒΑ/2020/00772 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/4524 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Ο ανταγωνισμός είναι ένα στοιχείο που κυριαρχεί στον επιχειρηματικό κόσμο τον 21ο αιώνα, ο οποίος εντείνεται όσο αυξάνονται οι επιχειρήσεις. Παράλληλα η χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2007, αποτέλεσε και αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα ο οποίος συνέβαλε στην εντονότερη ύπαρξη ανταγωνισμού στις αγορές. Πάρα πολλές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια έκλεισαν καθώς δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και απαιτήσεις που δημιούργησε η κρίση. Προφανώς ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας στη χώρα μας, αγνοεί επιδεικτικά τη χρησιμότητα του επιχειρηματικού σχεδίου πριν την υλοποίηση της επιχειρηματικής του ιδέας, γι’ αυτό και οι εξελίξεις τον προσπερνούν.
Η εκπόνηση και η υλοποίηση ενός επιχειρηματικού πλάνου είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, απαραίτητο όμως για τον σωστό επενδυτή ο οποίος οφείλει να λάβει υπόψη του όλες τις σχετικές με την επένδυση παραμέτρους. Μέσα από το πλάνο αυτό πρέπει να αναλυθεί ο ανταγωνισμός στον κλάδο, αν η αγορά επιζητεί τα προϊόντα που θα προσφέρει η επιχείρηση, τους προϋπολογισμούς και τα χρηματοοικονομικά στοιχεία που απαιτεί η επένδυση, εσωτερική και εξωτερική ανάλυση (swot) κ.ά.
Στην παρούσα διπλωματική εργασία θα εκπονηθεί επιχειρηματικό πλάνο για το άνοιγμα ενός μικρού χώρου εστίασης στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου, στον οποίο θα προσφέρονται κατά κύριο λόγο διάφορες παραλλαγές σπιτικών μπιφτεκιών (burgers) και θα υπάρχει δυνατότητα dine in, take away και delivery. | el_GR |
dc.format.extent | 53 σ. ; 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.publisher | Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Επιχειρηματικό σχέδιο | el_GR |
dc.subject | Business plan | el_GR |
dc.subject | Επιχειρηματικό σχέδιο -- Δημιουργία χώρου εστίασης | el_GR |
dc.subject | Business plan - Creating a dining area | el_GR |
dc.title | Επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία χώρου εστίασης (burger factory). | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | κενό | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |