Show simple item record

dc.contributor.advisorΚλεάνθους, Πάρις
dc.contributor.authorΠαναγιώτου, Στυλιανός
dc.contributor.otherPanagiotou, Stylianos
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2017-08-29
dc.date.accessioned2017-08-29T10:46:18Z
dc.date.available2017-08-29T10:46:18Z
dc.date.copyright2017-05
dc.date.issued2017-08-29
dc.identifier.otherMBA/2017/00530el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/3030
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΟι νέες συνθήκες της αγοράς στις οποίες το καταναλωτικό κοινό είναι πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτητικό με τις υψηλές απαιτήσεις στα προϊόντα που βάζουν στο καλάθι του νοικοκυριού του, οι καταναλωτές με γνώσει των προϊόντων, η ποιότητα αλλά και τα οικονομικα, έχουν αναγκάσει τους εισαγωγείς προϊόντων αλλά και τους παραγωγούς να ανεβάσουν την ποιότητα αλλά και να έχουν προσεγμένη τιμή. Όλα τα πιο πάνω για να δέσουν μεταξύ τους χρειάζεται μία σωστή αναπτυξιακή στρατηγική. Η στρατηγική που θα ασχοληθούμε στην πτυχιακή εργασία είναι η στρατηγική ανάπτυξης νεοεισερχόμενου προϊόντος σε νέα αγορά. Δηλαδή, στις παραπανω συνθήκες που έχουν να κάνουν με το καταναλωτικό κοινό, θα γίνουν διάφορες ενεργείες έτσι ώστε να κερδίσουμε ένα μερίδιο αγοράς στην Κύπρο και να ξεκινήσουμε την γνωριμία μας στο καταναλωτικό κοινό. Κατά αρχάς, θα δούμε το προφίλ του βασικού μας συνεργάτη, της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, που αποτελεί τον παραγωγό της ιστορικότερης ελληνικής μπύρας στην Ελλάδα. Ο βασικός μας συνεργάτης θα μας προμηθεύει την μπύρα που θα εισάγουμε στην Κύπρο, όπου θα χρησιμοποιήσουμε το προφίλ του για καλύτερη διείσδυση στην αγορά. Αμέσως μετά, θα δούμε τα είδη της μπύρας που θα εισάγουμε μαζί με την ιστορία της πρώτης μπύρας της Ελλάδας, όπου η συσκευασία η ποιότητα και η ιστορία είναι και ένα από τα πιο δυνατά μας χαρτιά. Η ανάλυση PESTLE που θα αναλύσουμε θα μας δείξουν το περιβάλλον όπου μας περικλείνει και πώς μας επηρεάζει αυτό. Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναλυθεί η έννοια και ο ορισμός του Μάρκετινγκ. Στο επόμενο κεφάλαιο, θα δούμε τον όρο και την διαδικασία κατανάλωσης, επίσης, την βασική έννοια του καταναλωτή, το μάρκετινγκ με επίκεντρο τον καταναλωτή και τους παράγοντες όπου καθορίζουν την ψυχολογική συμπεριφορά. Στο πέμπτο κεφάλαιο, θα αναλυθεί το μείγμα μάρκετινγκ, αναλύοντας το προϊόν, την τιμή, τα κανάλια διανομής του και την προώθηση του. Θα ακολουθήσει μία αναφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό και στη συνέχεια θα δούμε τον ορισμό, το λόγο που χρησιμοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός και θα γίνει και μία αναφορά σχετικά με τους τύπους και τα μοντέλα του. Στο 7ο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τον ανταγωνισμό μας . Επίσης, θα δούμε στατιστική έρευνα για την κατανάλωση της μπύρας στην Κύπρο. Στο τελευταίο κεφάλαιο, θα αναλυθούν ο στρατηγικός σχεδιασμός της μπύρας FIX για την διείσδυση της μπύρας σε καινούργια αγορά, οι στόχοι μας και οι επιδίωξεις μας καθώς και τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού μας σχεδίου. Θα ακολουθήσει η ανάλυση SWOT και τέλος η ανάπτυξη του στρατηγικού μας σχεδίουel_GR
dc.format.extent84 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΣτρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκel_GR
dc.subjectMarketing Planel_GR
dc.titleΑνάπτυξη στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ της μπύρας Fix για διείσδυση στην αγορά της Κύπρουel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstract-------el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record