Show simple item record

dc.contributor.advisorΒορριά, Ευανθία
dc.contributor.authorΣάμι, Λίνα
dc.contributor.otherSami, Lina
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2016-09-06
dc.date.accessioned2016-09-06T09:27:01Z
dc.date.available2016-09-06T09:27:01Z
dc.date.copyright2016-05
dc.date.issued2016-09-06
dc.identifier.otherΔΤΠ/2016/00017el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/2558
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής είναι η παρουσίαση, η ανάλυση του κλάδου των ζαχαρωδών προϊόντων και η εφαρμογή του πρότυπου συστήματος διασφάλισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005 στην παραγωγή προϊόντων καραμέλας. Κατά την εκπόνησής της, μελετώνται θέματα όπως οι απαιτούμενες προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτει ένας χώρος παραγωγής, ποιες είναι οι ορθές ακολουθούμενες διαδικασίες και πως διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων, μέσω της ανάλυσης επικινδυνότητας. Το περιεχόμενο της μεταπτυχιακής διατριβής είναι αρχικά βιβλιογραφικό, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά το πρότυπο ISO 22000:2005 και οι απαιτήσεις του, και στη συνέχεια, γίνεται ειδική αναφορά στον τομέα της παραγωγής καραμέλας, με την παράθεση μελέτης περίπτωσης στην πρακτική εφαρμογή που έχει το σύστημα ISO 22000:2005 σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας, από την προμήθεια μέχρι την διάθεση στον τελικό πελάτη. Γίνεται έρευνα κατά πόσο εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις το σύστημα διασφάλισης ποιότητας και πόσο εύκολη είναι η πρακτική τήρηση όλων των απαιτήσεων. Τελικός στόχος, είναι η αποσαφήνιση ότι ο κλάδος της παραγωγής καραμέλας, παρότι ανήκει στον κλάδο τροφίμων και ποτών, και διέπεται από τις ίδιες προϋποθέσεις στην εφαρμογή του συστήματος ISO 22000:2005, όπως και κάθε άλλη επιχείρηση στον κλάδο αυτό, αποτελείται από πολύ μικρότερο κίνδυνο στο να φτάσει ένα τελικό προϊόν στον καταναλωτή, το οποίο θα του δημιουργήσει πρόβλημα ή θα είναι αλλοιωμένο. Συνεπώς, θα μελετηθεί εάν οι απαιτήσεις του συστήματος ISO 22000:2005 ορθώς εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων ή θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας που διέπονται.el_GR
dc.format.extentix, 103 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΣυστήματα διασφάλισης ασφάλειας προϊόντωνel_GR
dc.subjectFood safety assurance systemel_GR
dc.titleΗ εφαρμογή του συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO22000:2005 στην παραγωγή καραμέλαςel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe purpose of this master thesis is to present and analyze the sector of confectionery and the implementation of the standard ISO 22000:2005 food safety assurance system in the production of candies. During its drawing up, we study issues such as the necessary requirements of a production area, what are the right procedures that should be followed and how the food safety is ensured through risk assessment. The content of this master thesis is initially bibliographic, where the ISO 22000:2005 system and its requirements are presented analytically, and then there is a specific reference in the candy production, with the presentation of a case study based on a small confectionary factory which implements the ISO 22000:2005 system in every phase of the production process, from its suppliers to the disposal of its goods to the final costumers. A research is made to clarify whether the system is applied to all phases of the quality assurance system and how easy it is practically to comply with all requirements. The ultimate objective is to clarify that the candy production industry, although belonging to the food and beverage industry, and is governed by the same conditions to the implementation of ISO 22000:2005 system, like any other company in this industry, consists of much lower risk to reach a final product to the consumer, which would create a problem or is corrupted. Therefore, it is investigated whether the requirements of ISO 22000:2005 have to be applied to all types of businesses in the food industry or there should be different parameters, depending on the degree of risk covered.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record