Kypseli Logo
    • Ελληνικά
    • English
  •  Home
  •  Browse 
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • By Issue number
  • Language elLanguage en
  •  Login 
    • Sign in
    View Item 
    • Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Τεχνολογία και Ποιότητα (ΕΛΛ) / Management, Technology and Quality (in Greek)
    • View Item
    •   Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Τεχνολογία και Ποιότητα (ΕΛΛ) / Management, Technology and Quality (in Greek)
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Η εφαρμογή του συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO22000:2005 στην παραγωγή καραμέλας

    Thumbnail
    View/Open
    ΔΤΠ-2016-00017.pdf (1.746Mb)
    Date
    2016-09-06
    Author
    Σάμι, Λίνα
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής είναι η παρουσίαση, η ανάλυση του κλάδου των ζαχαρωδών προϊόντων και η εφαρμογή του πρότυπου συστήματος διασφάλισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005 στην παραγωγή προϊόντων καραμέλας. Κατά την εκπόνησής της, μελετώνται θέματα όπως οι απαιτούμενες προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτει ένας χώρος παραγωγής, ποιες είναι οι ορθές ακολουθούμενες διαδικασίες και πως διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων, μέσω της ανάλυσης επικινδυνότητας. Το περιεχόμενο της μεταπτυχιακής διατριβής είναι αρχικά βιβλιογραφικό, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά το πρότυπο ISO 22000:2005 και οι απαιτήσεις του, και στη συνέχεια, γίνεται ειδική αναφορά στον τομέα της παραγωγής καραμέλας, με την παράθεση μελέτης περίπτωσης στην πρακτική εφαρμογή που έχει το σύστημα ISO 22000:2005 σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας, από την προμήθεια μέχρι την διάθεση στον τελικό πελάτη. Γίνεται έρευνα κατά πόσο εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις το σύστημα διασφάλισης ποιότητας και πόσο εύκολη είναι η πρακτική τήρηση όλων των απαιτήσεων. Τελικός στόχος, είναι η αποσαφήνιση ότι ο κλάδος της παραγωγής καραμέλας, παρότι ανήκει στον κλάδο τροφίμων και ποτών, και διέπεται από τις ίδιες προϋποθέσεις στην εφαρμογή του συστήματος ISO 22000:2005, όπως και κάθε άλλη επιχείρηση στον κλάδο αυτό, αποτελείται από πολύ μικρότερο κίνδυνο στο να φτάσει ένα τελικό προϊόν στον καταναλωτή, το οποίο θα του δημιουργήσει πρόβλημα ή θα είναι αλλοιωμένο. Συνεπώς, θα μελετηθεί εάν οι απαιτήσεις του συστήματος ISO 22000:2005 ορθώς εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων ή θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας που διέπονται.
    URI
    http://hdl.handle.net/11128/2558
    Collections
    • Διοίκηση Τεχνολογία και Ποιότητα (ΕΛΛ) / Management, Technology and Quality (in Greek)

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue numberThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue number

    My Account

    Sign inRegister

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013