Show simple item record

dc.contributor.advisorΣωκράτους, Μιχάλης
dc.contributor.authorΚαλυβίτου, Νίκη
dc.contributor.otherKalivitou, Niki
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2015-09-08
dc.date.accessioned2015-09-08T14:22:09Z
dc.date.available2015-09-08T14:22:09Z
dc.date.copyright2015-05
dc.date.issued2015-09-08
dc.identifier.otherMBA/2015/00347el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/2125
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΑντικείμενο έρευνας της παρούσας Διατριβής αποτελεί η μελέτη και κατανόηση των στρατηγικών επικοινωνίας και προώθησης κέντρων εστίασης, τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών καθώς και το πως επηρεάζουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κριτικής την αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτή. Ως εκ τούτου η παρούσα μελέτη διακρίνεται σε τρία κύρια μέρη/κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο σχετίζεται με τις στρατηγικές επικοινωνίας και προώθησης κέντρων εστίασης, τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών. Στο κεφάλαιο αυτόγίνεται σύντομη ιστορική αναδρομή στους διάφορους προσανατολισμούς της αγοράς μέχρι την τελική κατάληξη στο Marketing. Στη συνέχεια εξετάζετε πιο επισταμένα το Marketing Υπηρεσιών επικεντρώνοντας στους ταξιδιωτικούς προορισμούς, κέντρα εστίασης και χώρους αναψυχής. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στο πως επηρεάζουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κριτικής την αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτή. Η επικοινωνία των επιχειρήσεων με τους καταναλωτές μέσω των κοινωνικών δικτύων φαίνεται να αποτελεί ένα καινούργιο τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που απευθύνετε στον σύγχρονο καταναλωτή. Η παρατηρούμενη συνεχής πρόσβαση όλο και περισσοτέρων καταναλωτών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες τουριστικού περιεχομένου έχουν αλλάξει καθοριστικά το χαρακτήρα του τουριστικού προϊόντος. Επιπλέον όπωςφαίνεται η πληροφόρηση/διαφήμιση από στόμα σε στόμα μέσω του διαδικτύου (ElectronicWordofMouth, e-WoM) είναι πολλές φορές πιο πειστική από την παραδοσιακή πληροφόρηση από στόμα σε στόμα και ταυτόχρονα διαχέεται γρήγορα και άμεσα μέσω των χρηστών. Το τελευταίοκεφάλαιο αφορά την έρευνα που διεξήχθη στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της παρούσας διατριβής. Στόχο της έρευνας αποτελούσε η μελέτη και καταγραφή της συμπεριφοράς των καταναλωτών (χρηστών κοινωνικών δικτύων) έναντι των κριτικών που βρίσκονταν διαθέσιμες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook)ή και τουριστικούπεριεχομένου (π.χ. TripAdvisor), για κέντρα εστίασης, ταξιδιωτικούς προορισμούς και κέντρα αναψυχής. Με βάση τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την εν λόγω έρευνα παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις δράσεις τους ούτως ώστε να επιτύχουν την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.el_GR
dc.format.extent60 σ. εικ., 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΣτρατηγική επικοινωνίαςel_GR
dc.subjectStrategic communication planel_GR
dc.subjectΚίνητρα καταναλωτικής συμπεριφοράςel_GR
dc.subjectMotivated consumer behaviorel_GR
dc.titleΣτρατηγικές επικοινωνίας και προώθησης κέντρων εστίασης, τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών, πως επηρεάζουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κριτικής την αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτήel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe aim of the present study is to investigate the Strategic Communication and Promotion of catering centers, tourists businesses and travelling destinations.It will examine how social networking and critical websites affect thepurchasing behavior ofa consumer. A brief historical review of the various market orientations is presented up to the point where the Marketing orientation is reached. Furthermore, a more detailed description of the Marketing Services is provided with focusing on thecatering centers, tourists businesses and travelling destinations. The contact between a business and its consumers that takes place through social networking websites seems to be a new way of communication and interaction that appeals to modern consumers.What can be observed is the fact that the continuously increasing numbers of consumers that make use of social networking and travelling preparation websites have played an important role in changing the nature of the tourism product. The impact of Electronic Word-of-Mouth (e-WoM) communication which is diffusing quickly and directly through the users is nowadays often named and even more convincing. The research that was carried out as part of the completion of the current study is presented in the last chapter. The objective of this research was torecord the behavior of the consumers that are using social networks against the critics that they have read in websites of catering centers, tourists businesses and travelling destinations. The results were derived in order to help businesses to improve their actions to achieve the best possible service for their consumers.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record