Browsing Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus) by Subject "Άϋλη πολιτιστική κληρονομιά"
Now showing items 3-7 of 7
-
Η άϋλη πολιτιστική κληρονομιά και η σημασία των νέων τεχνολογιών στη διαφύλαξή της. Το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής και ο Χορός του Ζάμαντα στην Πεντάπολη Σερρών ως μελέτη περίπτωσης. Οι προοπτικές μιας τοπικής τουριστικής πολιτικής
(2017-09-05)Η πολιτιστική έκφραση δεν περιορίζεται στην αρχιτεκτονική, τα μνημεία ή τις συλλογές εκθεμάτων. Περιλαμβάνει επίσης άυλες ζωντανές εκφράσεις που προϋποθέτουν γνώση και δεξιότητες, όπως η μουσική, ο χορός, το τραγούδι και ... -
Η ένταξη της καλλιέργειας της Μαστίχας Χίου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και η πρόσληψη των τοπικών κοινωνιών
(Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018-05)Η διαχείριση του πολιτιστικού κεφαλαίου διαμορφώνεται σταδιακά μέσα στον χρόνο σύμφωνα με τις ανάγκες και το περικείμενο κάθε εποχής. Το κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό περιβάλλον αποτελεί παράγοντα διαμόρφωσης των ... -
Η Κυπριακή παράδοση στη σύγχρονη δημιουργία: Η περίπτωση του μουσικού δημιουργού Φαίδρου Καβαλλάρη
(Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2021-11)Ο πολιτισμικός πλούτος κάθε τόπου αναδεικνύεται διαχρονικά μέσω της παράδοσης. Έχοντας ένα ευρύ πεδίο αναφοράς, η παράδοση προσδιορίζεται και εξελίσσεται βάσει ποικίλων ιστορικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτισμικών ... -
Η Τσακωνική διάλεκτος και η υπαγωγή της στη παγκόσμια άϋλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO
(2017-09-13)Στόχος της εργασίας που ακολουθεί είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση της τσακωνικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με κύριο άξονα τη Τσακωνική διάλεκτο. Για την αποτελεσματικότερη σκιαγράφηση του σημερινού status της διαλέκτου ... -
Τα παραδοσιακά γλυκά ως άϋλη πολιτιστική κληρονομιά: η περίπτωση των Σαμιώτικων λουκουμάδων και τηγανίτων
(Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2020-05)Στην παρούσα εργασία και μέσα από την διερεύνηση της αξίας του παραδοσιακού γλυκού συνδυασμένη με την προσωπική εμπειρία και την επιτόπια, ποιοτική έρευνα θα στοχεύσουμε στην κατανόηση του φαινόμενου των παραδοσιακών γλυκών, ...