Show simple item record

dc.contributor.advisorΑσσιώτης, Ανδρέας
dc.contributor.authorΚουμή, Ελένη
dc.contributor.otherKoumi, Eleni
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2021-07-09T08:40:22Z
dc.date.available2021-07-09T08:40:22Z
dc.date.copyright2021-07-09
dc.date.issued2021-05
dc.identifier.otherMBA/2021/00892el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/4913
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή αναλύει ένα επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) μιας μικρομεσαίας επιχείρησης λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών στην γνωστή τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου στην Κύπρο, την Αγία Νάπα. Η επιχείρηση είναι υπαρκτή και το επιχειρηματικό πλάνο αναλύει την αναγκαιότητα της ανακαίνισης και επέκτασης της με την ταυτόχρονη ανάπτυξη των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων της, καθώς με αυτό τον τρόπο θα κατορθώσει να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό ο οποίος δεν προσφέρει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Για την συγγραφή του επιχειρηματικού πλάνου μελετήθηκε η σχετική βιβλιογραφία συμπεριλαμβανομένου αναλύσεων όπως SWOT και PEST, και παράλληλα πραγματοποιήθηκε ποιοτική έρευνα, μέσω συνέντευξης ερωτήσεων ανοικτού τύπου, από τους τέσσερις υφιστάμενους εργαζομένους της επιχείρησης. Για την έγκριση της χρηματοδότησης της επιχείρησης από την τράπεζα ύψους 176,000.00 €, θα χρησιμοποιηθεί το παρών πλάνο, το οποίο φανερώνει ότι η επιχείρηση θα είναι βιώσιμη αφότου πραγματοποιηθούν οι ενέργειες που αναγράφονται στο πλάνο ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν σημαντικά οι πωλήσεις της με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε η επιχείρηση.el_GR
dc.format.extent81 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectBusiness planel_GR
dc.subjectΕπιχειρηματικό σχέδιοel_GR
dc.titleΑνάλυση business plan μιας μικρομεσαίας επιχείρησηςel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe present postgraduate thesis analyses the business plan of a small to middle-sized food and beverage retailer located in the tourist hotspot of Ayia Napa, in the province of Famagusta in Cyprus. The business plan of the existing retailer analyses the necessity of renovation and expansion of its physical store with simultaneous developments of its offered services and products. The main objective of this strategy is to create competitive advantage by differentiating from other retailers who do not offer similar services. For the purposes of the business plan, the relevant literature was examined, including SWOT and PEST analysis, while at the same time, a qualitative research was carried out, through an open-ended question interview, conducted with the four existing employees of the company. The present business plan will be used for the purposes of acquiring a funding from the bank amounting to 176,000.00 €, which will be used to indicate the business’ sustainability in the future as well as the achievement of its sales objectives once the actions mentioned in the plan are implemented.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record