dc.contributor.advisor | Ασσιώτης, Ανδρέας | |
dc.contributor.author | Κουμή, Ελένη | |
dc.contributor.other | Koumi, Eleni | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2021-07-09T08:40:22Z | |
dc.date.available | 2021-07-09T08:40:22Z | |
dc.date.copyright | 2021-07-09 | |
dc.date.issued | 2021-05 | |
dc.identifier.other | MBA/2021/00892 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/4913 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή αναλύει ένα επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) μιας μικρομεσαίας επιχείρησης λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών στην γνωστή τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου στην Κύπρο, την Αγία Νάπα. Η επιχείρηση είναι υπαρκτή και το επιχειρηματικό πλάνο αναλύει την αναγκαιότητα της ανακαίνισης και επέκτασης της με την ταυτόχρονη ανάπτυξη των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων της, καθώς με αυτό τον τρόπο θα κατορθώσει να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό ο οποίος δεν προσφέρει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Για την συγγραφή του επιχειρηματικού πλάνου μελετήθηκε η σχετική βιβλιογραφία συμπεριλαμβανομένου αναλύσεων όπως SWOT και PEST, και παράλληλα πραγματοποιήθηκε ποιοτική έρευνα, μέσω συνέντευξης ερωτήσεων ανοικτού τύπου, από τους τέσσερις υφιστάμενους εργαζομένους της επιχείρησης.
Για την έγκριση της χρηματοδότησης της επιχείρησης από την τράπεζα ύψους 176,000.00 €, θα χρησιμοποιηθεί το παρών πλάνο, το οποίο φανερώνει ότι η επιχείρηση θα είναι βιώσιμη αφότου πραγματοποιηθούν οι ενέργειες που αναγράφονται στο πλάνο ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν σημαντικά οι πωλήσεις της με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε η επιχείρηση. | el_GR |
dc.format.extent | 81 σ. 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.publisher | Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Business plan | el_GR |
dc.subject | Επιχειρηματικό σχέδιο | el_GR |
dc.title | Ανάλυση business plan μιας μικρομεσαίας επιχείρησης | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | The present postgraduate thesis analyses the business plan of a small to middle-sized food and beverage retailer located in the tourist hotspot of Ayia Napa, in the province of Famagusta in Cyprus. The business plan of the existing retailer analyses the necessity of renovation and expansion of its physical store with simultaneous developments of its offered services and products. The main objective of this strategy is to create competitive advantage by differentiating from other retailers who do not offer similar services.
For the purposes of the business plan, the relevant literature was examined, including SWOT and PEST analysis, while at the same time, a qualitative research was carried out, through an open-ended question interview, conducted with the four existing employees of the company.
The present business plan will be used for the purposes of acquiring a funding from the bank amounting to 176,000.00 €, which will be used to indicate the business’ sustainability in the future as well as the achievement of its sales objectives once the actions mentioned in the plan are implemented. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |