Show simple item record

dc.contributor.advisorΘαλασινός, Ελευθέριος
dc.contributor.authorΦωτιάδης, Θωμάς Ι.
dc.contributor.otherFwtiadis, Thomas I.
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2019-03-08T09:27:56Z
dc.date.available2019-03-08T09:27:56Z
dc.date.copyright2019-03-04
dc.date.issued2018-11
dc.identifier.otherMBA/2018/00659el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/3911
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΤο ελληνικό ελαιόλαδο θεωρείται από τα πιο ποιοτικό παγκοσμίως. Παρόλα αυτά οι παραγωγοί το εξάγουν χύμα, κυρίως σε Ιταλούς εμπόρους αντί να προχωρούν σε τυποποίηση και προώθηση. Η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην παραγωγή ελαιολάδου, αφήνοντας την Ιταλία στην τρίτη θέση. Από την άλλη πλευρά, μόνο το 27% της ελληνικής παραγωγής τυποποιείται σε σύγκριση με την Ισπανία που είναι στο 50% και την Ιταλία που είναι στο 80%. Με μια ολιστική προσέγγιση και εφαρμογή προτύπων και μεθοδολογιών βάση της Ολοκληρωμένης Παραγωγής της Ελιάς και βάση του Agro 2-2 / 3, μπορεί να επιτευχθεί εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η εναρμόνιση με τέτοιου είδους αρχές και πρακτικές είναι προαπαιτούμενα για την τυποποίηση του εξαιρετικού ελαιολάδου και την προώθησή του με ταυτότητα και αναγνωσιμότητα σε υψηλές τιμές. Η παρούσα διατριβή ενημερώνει για τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν στην Ελλάδα και την ΕΕ για την επισήμανση και την τυποποίηση του ελαιολάδου, την εφαρμογή προτύπων στην παραγωγή καθώς και τρόπο εφαρμογής αυτών. Παρουσιάζει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο και αποδεικνύει πώς με ένα μικρό σχετικά αρχικό κεφάλαιο επένδυσης, μία εταιρεία θα μπορεί να παρουσιάζει κέρδη από το δεύτερο κιόλας έτος. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, αναλύει σε λεπτομέρεια όλα τα κόστη που έχουν να κάνουν με την παραγωγή, την τυποποίηση και την προώθησή του ελαιολάδου. Συμπερασματικά, οι ελληνικές μικρές επιχειρήσεις που παράγουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρέπει να περάσουν στην τυποποίησή του προϊόντος και να μην το πωλούν χύμα, ακολουθώντας αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ, κάνοντάς τες κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις.el_GR
dc.format.extentvii, 106 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectBusiness planel_GR
dc.subjectΕπιχειρηματικό σχέδιοel_GR
dc.titleΔημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου (Business Plan) στον χώρο της παραγωγής και τυποποίησης προϊόντος (Ελαιόλαδο)el_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractGreek Olive oil is considered one of the best quality olive oil in the world. Despite that, producers export it in bulk, mainly in Italian wholesalers, instead of branding and labeling. Greece last 3 years is the 2nd larger producer of olive oil in the world leaving Italy to third place. On the other hand only 27 per cent of Greek production reaches the stage of labeling/branding, compared with 50 per cent in Spain and 80 per cent in Italy With an approach that will follow procedures and policies that are mentioned in Greek and EU laws, with the standardization of productivity based on Agro 2-2/3 and Integrated Production Objectives and Principles, could produce high quality Extra Virgin olive oil. Compliance in such principles is prerequisite for the promotion of premium olive oil and the ability to sell it with branding/labeling in high price. This thesis expound the rules that are applicable in Greece and EU for the labeling and branding of the olive oil, the standardization in the productivity and how this can be applied It presents a full business plan of a small company, demonstrating that with a small budget the company could be profitable from the second year. Taking into consideration all the parameters, it makes in depth analysis of all the costs that related with the production, the standardization, the labeling, the marketing and the promotion of olive oil. In Conclusion, Greek small companies that are produce extra virgin olive oil should be shift from bulk to branded olive oil, with a more efficiently marketing strategy, in order to be profitable and viable businessesel_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record