dc.contributor.advisor | Μαματζάκης, Εμμανουήλ | |
dc.contributor.author | Χρυσάνθου, Σόφη | |
dc.contributor.other | Chrysanthou, Sofi | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2018-07-19T08:37:02Z | |
dc.date.available | 2018-07-19T08:37:02Z | |
dc.date.copyright | 2018-07-18 | |
dc.date.issued | 2018-06 | |
dc.identifier.other | MBA/2018/00609 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/3562 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Ο κίνδυνος αποτελεί στοιχείο της ζωής και ως εκ τούτου, αποτελεί και στοιχείο των δράσεων των επιχειρήσεων, δράσεις που πραγματοποιεί η διοίκηση της επιχείρησης. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περισσότερο από τις μεγαλύτερες, χρειάζονται τη διαχείριση κινδύνων γιατί δεν έχουν τους πόρους να ανταποκριθούν άμεσα στις απειλές του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος και έτσι οι ζημίες που υφίστανται είναι τόσο μεγάλες που μπορούν να απειλήσουν την επιβίωσή τους.
Τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον στην εφαρμογή της διαχείρισης κινδύνων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ωστόσο μένουν πολλά ακόμα προς διερεύνηση.
Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή αναλύεται το θέμα της διαχείρισης κινδύνων σε μία νέα επιχείρηση εστίασης ασιατικής κουζίνας. Η επιχείρηση πρέπει να εντάξει τη διαχείριση κινδύνων στις επιχειρηματικές της διαδικασίες και να διασφαλίσει ότι αυτή θα είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, θα είναι δομημένη, ακριβής και κατανοητή, θα αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα, θα χρησιμοποιεί την πληροφόρηση κατά τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την τεχνολογία, τον ανθρώπινο παράγοντα, την κουλτούρα της επιχείρησης, θα διευκολύνει τη συνεχή βελτίωση της νέας επιχείρησης αλλά και θα επαναξιολογείται σε τακτική βάση. | el_GR |
dc.format.extent | vii, 53 σ. 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.publisher | Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Risk management | el_GR |
dc.subject | Διαχείριση κινδύνου | el_GR |
dc.title | Εταιρική διακυβέρνηση και επιχειρηματικοί κίνδυνοι στο χώρο της εστίασης | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | Risk is an element of life and is therefore also an element of business operations, actions undertaken by the company's management. Small and medium-sized enterprises, more than the largest ones, need risk management because they do not have the resources to respond directly to the threats of the internal and external environment and so the loss they suffer is so great that it can threaten their survival.
In recent years, academic interest in the implementation of risk management has been shifting to small and medium businesses, but much remains to be done.
This thesis discusses the issue of risk management in a new catering company of Asian cuisine. The company must integrate risk management into its business processes and ensure that the latter will be an integral part of the decision-making process, be structured, accurate and comprehensible, address uncertainty and use information in the best possible way. It should also take into account the technology, the human factor, the company’s culture, facilitate the continuous improvement of the new company and be reassessed on a regular basis. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |