Show simple item record

dc.contributor.advisorΛέανδρος, Νικόλαος
dc.contributor.authorΤσαγκαράκη, Βιργινία
dc.contributor.otherTsagkaraki, Virginia
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2017-03-01
dc.date.accessioned2017-03-01T09:40:47Z
dc.date.available2017-03-01T09:40:47Z
dc.date.copyright2016-12
dc.date.issued2017-03-01
dc.identifier.otherΠΠΑ/2016/00016el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/2840
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΟ Αριστοτέλης θεωρούσε ότι το κρασί δυναμώνει την ελπίδα, όπως ακριβώς υποστηρίζει και η συγκεκριμένη μεταπτυχιακή διατριβή. Οι άνθρωποι αναζητούν εμπειρίες με την επιθυμία να βρουν την ευτυχία, η οποία στη σύγχρονη εποχή έχει διαφορετικό νόημα για τον καθένα. Κάποιοι νιώθουν την ευτυχία ταξιδεύοντας, κάποιοι βρίσκουν την ευτυχία όταν έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον και υπάρχουν και κάποιοι που νιώθουν ικανοποίηση μέσα από την εργασία τους, ιδιαίτερα όταν αυτή τους δίνει και οικονομικό όφελος. Σε ό,τι αναφερθήκαμε παραπάνω, μπορούμε να εντοπίσουμε και μια πηγή δυστυχίας. Τα ταξίδια, εξαιτίας του φαινομένου του μαζικού τουρισμού, είναι τόσο τυποποιημένα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την δίψα για εξερεύνηση, που είναι ο κύριος λόγος της ύπαρξης τους. Η οικονομική κρίση έχει σημαντικό αντίκτυπο και στο διαθέσιμο εισόδημα αλλά και στην ανθρώπινη ψυχολογία. Παράλληλα, το περιβάλλον απειλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η συγκεκριμένη μεταπτυχιακή διατριβή υποστηρίζει ότι το κρασί είναι ελπίδα. Μέσω της ανάπτυξης του οινοτουρισμού, το τουριστικό προϊόν εμπλουτίζεται, το περιβάλλον προστατεύεται, τα έσοδα των οινοπαραγωγών αλλά και της οινοτουριστικής περιοχής αυξάνονται και οι ταξιδιώτες βιώνουν την οινοτουριστική εμπειρία, που έχει ως κεντρικό άξονα το κρασί και περιλαμβάνει την απόλαυση του τοπίου, την γνωριμία με την κουλτούρα της περιοχής, τη γευσιγνωσία και κυρίως την αλληλεπίδραση μεταξύ των επισκεπτών και των ντόπιων. Ακόμη και χωρίς να αναφερθούμε στα οικονομικά οφέλη της ανάπτυξης του οινοτουρισμού, είναι σαφές ότι τα πολυπρισματικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης του οινικού τουρισμού, που αναφέρθηκαν πιο πάνω, οδηγούν όλους τους συμμετέχοντες στην αίσθηση πληρότητας, σε διαφορετικό επίπεδο για τον καθένα, κάτι που από μόνο του μπορεί να θεωρηθεί σαν μια πλουτοπαραγωγική πηγή, κάτι σαν κεφάλαιο, όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Αντικείμενο αυτής της μεταπτυχιακής διατριβής είναι η μελέτη της ανάπτυξης του οινοτουρισμού στην περιοχή των Χανίων. Οι κρητικοί οίνοι, που είναι ο πυρήνας για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας, έχουν βραβευτεί αρκετές φορές σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς. Διάφορα οινοποιεία στην περιοχή έρευνας έχουν ήδη iv δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη οινοτουριστικών δραστηριοτήτων. Δεν είναι αρκετά ακόμα ώστε να αποτελούν μια κρίσιμη μάζα, αλλά υπάρχει διάθεση για συνεργασία και συλλογικότητα. Η ύπαρξη περισσότερων επισκέψιμων οινοποιείων, θα βοηθήσει και τα οινοποιεία που ήδη έχουν οινοτουριστικές υποδομές και δραστηριότητες, έτσι ώστε να αναπτυχθούν όλοι μαζί ως οινικός προορισμός διεθνούς εμβέλειας. Η συμμετοχή των κρητικών οίνων στις διεθνείς εκθέσεις, με σκοπό την αναγνώριση της ποιότητας τους και την βράβευση τους, είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για την ταυτότητα του κρασιού.el_GR
dc.format.extentxii, 148 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΟινικός τουρισμός -- Χανιάel_GR
dc.titleΗ ανάπτυξη οινικού τουρισμού στα Χανιά. Μελέτη περίπτωσης και προτάσεις ανάπτυξηςel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractAristotle considered that wine strengthens hope, as precisely supports this particular thesis. People seek experiences with the hope to find happiness, which in the modern era has a different meaning for each person. Some people feel happiness while travelling, while some others find happiness when they come in contact with the environment. There are also people that feel satisfaction through their work, particularly when it rewards them with economic profit. In all these instances, we can truck a source of infelicity. Travelling, due to the phenomenon of mass tourism, is so standardized that it often fails to satisfy the thirst for exploration, which is the main reason of its existence. The economic crisis has also impacted negatively on the income and the human psychology. At the same time, the environment suffers because of human activities. However, this particular paper supports that wine is hope. Via the growth of wine tourism, the tourist product is enriched, the environment is protected, the income of wine makers and wine regions is increased and the travelers enjoy wine tourism, whose central axis is the wine but are also exposed to the enjoyment of the landscape, the acquaintance with the culture of the region, the wine sampling and, most importantly, the interaction between the visitors and the locals. Even without reporting the economic profits of the growth of wine tourism, it is explicit that the multidimensional advantages of the growth of enotourism reported above, lead all participants in the sense of plenitude, to a different level for each person, which by itself can be considered as a wealth-producing source, something as capital, not only in the present, but also in the future. The main object of this thesis is the study of the growth of wine tourism in the region of Chania. The Cretan wines, which serve as the core for the growth of this particular activity, have been awarded numerous times in important international competitions. Various wineries in the area of research have already been activated in the growth of enotourism activities. They are still not enough, in order to constitute a critical mass, but there exists potential for collaboration and collectiveness. The existence of more wineries with wine vi tourism infrastructure will also help the current ones, which already have enotourism facilities and activities, so as to develop all together through collaboration as a wine destination of international scope. The attendance of Cretan wines in international competitions, aiming at the recognition for their quality through awards, is a very promising strategy for the identity of Cretan wine.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record