Show simple item record

dc.contributor.advisorΜπιλάλης, Δημήτριος
dc.contributor.authorΤζαβέλλα, Γαρυφαλιά
dc.contributor.otherTzavella, Garyfalia
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2017-02-14
dc.date.accessioned2017-02-14T08:43:33Z
dc.date.available2017-02-14T08:43:33Z
dc.date.copyright2016-11-26
dc.date.issued2017-02-14
dc.identifier.otherΔΠΠ/2016/00117el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/2786
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με τη παραγωγή βιολογικής – συμβατικής ντομάτας και ολοκληρώθηκε μέσα από πέντε κεφάλαια, όπου πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο αναφέρθηκε γενικά στη ντομάτα, την καταγωγή και τις ποικιλίες καθώς και τις φυσικοχημικές ιδιότητες . Στη συνέχεια στο δεύτερο κεφάλαιο εστίασε στη βιοχημική ντομάτα και τις ποικιλίες της, την επιλογή χωραφιού, ποικιλίας, εγκατάσταση καλλιέργειας, άρδευση, λίπανση και όλα τα προϊόντα της ντομάτας. Δεν παραλήφθηκαν να αναφερθούν οι εχθροί και οι ασθένειες της ντομάτας. Στη συνέχεια, το τρίτο κεφάλαιο εμβάθυνε στη βιολογική παραγωγή και τις καλλιεργητικές, την οργανική λίπανση και διατήρηση εδαφικής γονιμότητας και τη διατήρηση και αύξηση των φυσικών εχθρών. Το τέταρτο κεφάλαιο ασχολήθηκε με την μεθοδολογία της έρευνας όπου καταγράφηκαν οι τρόποι με τους οποίους έγινε η έρευνα και καταρτίστηκε η στατιστική ανάλυση. Στο πέμπτο κεφάλαιο καταγράφηκαν τα αποτελέσματα και τέλος, η εργασία έκλεισε με τα συμπεράσματα.el_GR
dc.format.extent145 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΟργανική και ανόργανη λίπανσηel_GR
dc.subjectOrganic and inorganic fertilizationel_GR
dc.titleΕπίδραση οργανικής και ανόργανης λίπανσης σε εδαφικό περιβάλλον σε καλλιέργεια βιομηχανικής ντομάταςel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThis study dealt with the production of organic tomato and was completed through five chapters, where in more detail the first chapter discussed the origins of the tomato, its varieties and physicochemical properties. Then the second chapter focused on the production of the biochemical tomato and its varieties, the selection of the farm, the varieties, the cultivation facilities, irrigation, fertilization and all the tomato products. The enemies and the diseases of the tomato were also discussed. Then the third chapter deepened in the organic production and cultivation methods, organic fertilization and the maintenance of the soil fertility and the increase of the natural enemies. The fourth chapter presented the methodology of the research, the methods that were used to conduct the research and the statistical analysis. The fifth chapter discussed the results and, finally, the work ended with the conclusions.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record