Επίδραση οργανικής και ανόργανης λίπανσης σε εδαφικό περιβάλλον σε καλλιέργεια βιομηχανικής ντομάτας
Abstract
Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με τη παραγωγή βιολογικής –
συμβατικής ντομάτας και ολοκληρώθηκε μέσα από πέντε κεφάλαια, όπου
πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο αναφέρθηκε γενικά στη ντομάτα, την
καταγωγή και τις ποικιλίες καθώς και τις φυσικοχημικές ιδιότητες . Στη
συνέχεια στο δεύτερο κεφάλαιο εστίασε στη βιοχημική ντομάτα και τις
ποικιλίες της, την επιλογή χωραφιού, ποικιλίας, εγκατάσταση
καλλιέργειας, άρδευση, λίπανση και όλα τα προϊόντα της ντομάτας. Δεν
παραλήφθηκαν να αναφερθούν οι εχθροί και οι ασθένειες της ντομάτας.
Στη συνέχεια, το τρίτο κεφάλαιο εμβάθυνε στη βιολογική παραγωγή και
τις καλλιεργητικές, την οργανική λίπανση και διατήρηση εδαφικής
γονιμότητας και τη διατήρηση και αύξηση των φυσικών εχθρών. Το
τέταρτο κεφάλαιο ασχολήθηκε με την μεθοδολογία της έρευνας όπου
καταγράφηκαν οι τρόποι με τους οποίους έγινε η έρευνα και
καταρτίστηκε η στατιστική ανάλυση. Στο πέμπτο κεφάλαιο
καταγράφηκαν τα αποτελέσματα και τέλος, η εργασία έκλεισε με τα
συμπεράσματα.