dc.contributor.advisor | Μπιλάλης, Δημήτριος | |
dc.contributor.author | Τζαβέλλα, Γαρυφαλιά | |
dc.contributor.other | Tzavella, Garyfalia | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2017-02-14 | |
dc.date.accessioned | 2017-02-14T08:43:33Z | |
dc.date.available | 2017-02-14T08:43:33Z | |
dc.date.copyright | 2016-11-26 | |
dc.date.issued | 2017-02-14 | |
dc.identifier.other | ΔΠΠ/2016/00117 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/2786 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με τη παραγωγή βιολογικής –
συμβατικής ντομάτας και ολοκληρώθηκε μέσα από πέντε κεφάλαια, όπου
πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο αναφέρθηκε γενικά στη ντομάτα, την
καταγωγή και τις ποικιλίες καθώς και τις φυσικοχημικές ιδιότητες . Στη
συνέχεια στο δεύτερο κεφάλαιο εστίασε στη βιοχημική ντομάτα και τις
ποικιλίες της, την επιλογή χωραφιού, ποικιλίας, εγκατάσταση
καλλιέργειας, άρδευση, λίπανση και όλα τα προϊόντα της ντομάτας. Δεν
παραλήφθηκαν να αναφερθούν οι εχθροί και οι ασθένειες της ντομάτας.
Στη συνέχεια, το τρίτο κεφάλαιο εμβάθυνε στη βιολογική παραγωγή και
τις καλλιεργητικές, την οργανική λίπανση και διατήρηση εδαφικής
γονιμότητας και τη διατήρηση και αύξηση των φυσικών εχθρών. Το
τέταρτο κεφάλαιο ασχολήθηκε με την μεθοδολογία της έρευνας όπου
καταγράφηκαν οι τρόποι με τους οποίους έγινε η έρευνα και
καταρτίστηκε η στατιστική ανάλυση. Στο πέμπτο κεφάλαιο
καταγράφηκαν τα αποτελέσματα και τέλος, η εργασία έκλεισε με τα
συμπεράσματα. | el_GR |
dc.format.extent | 145 σ. 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Οργανική και ανόργανη λίπανση | el_GR |
dc.subject | Organic and inorganic fertilization | el_GR |
dc.title | Επίδραση οργανικής και ανόργανης λίπανσης σε εδαφικό περιβάλλον σε καλλιέργεια βιομηχανικής ντομάτας | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | This study dealt with the production of organic tomato and was
completed through five chapters, where in more detail the first chapter
discussed the origins of the tomato, its varieties and physicochemical
properties. Then the second chapter focused on the production of the
biochemical tomato and its varieties, the selection of the farm, the
varieties, the cultivation facilities, irrigation, fertilization and all the
tomato products. The enemies and the diseases of the tomato were also
discussed. Then the third chapter deepened in the organic production and
cultivation methods, organic fertilization and the maintenance of the soil
fertility and the increase of the natural enemies. The fourth chapter
presented the methodology of the research, the methods that were used to
conduct the research and the statistical analysis. The fifth chapter
discussed the results and, finally, the work ended with the conclusions. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |