Show simple item record

dc.contributor.advisorΧριστόπουλος, Απόστολος
dc.contributor.authorΚατσικαντάμη, Χριστίνα-Μεταξία
dc.contributor.otherKtasikantami, Christina-Metaxia
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2016-08-30
dc.date.accessioned2016-08-30T10:33:11Z
dc.date.available2016-08-30T10:33:11Z
dc.date.copyright2016-06
dc.date.issued2016-08-30
dc.identifier.otherΤΡΑ-ΧΡΗ/2016/00294el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/2507
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας διατριβής είναι η μελέτη των επιπτώσεων της κρίσης στον κλάδο τροφίμων στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς για την ελληνική οικονομία, τόσο για τη συνεισφορά του στο ΑΕΠ, όσο και στην αγορά εργασίας. Ένα σημαντικό στοιχείο προς διερεύνηση είναι η ανάλυση της χρηματοοικονομικής δομής των επιχειρήσεων αυτών για την περίοδο 2006-2013 έτσι ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της κρίσης σε αυτές. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι βασικές πηγές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων είναι η κεφαλαιαγορά και η χρηματαγορά, το δείγμα των εταιρειών που έχει επιλεγεί συμπεριλαμβάνει τις τρεις μεγαλύτερες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) και τις τρεις μεγαλύτερες μη εισηγμένες εταιρείες του κλάδου. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της μελέτης αποτελείται από δύο στάδια. Το πρώτο, αναφέρεται στην αξιολόγηση των εταιρειών του δείγματος αφενός για τις εισηγμένες και αφετέρου για τις μη εισηγμένες, κυρίως ως προς την ρευστότητα και την κερδοφορία που παρουσιάζουν κατά την περίοδο 2006-2013. Στο δεύτερο στάδιο της μελέτης γίνεται ξεχωριστή συγκριτική ανάλυση μεταξύ των τριών εισηγμένων και των τριών μη εισηγμένων εταιρειών ως προς τον βαθμό της επίπτωσης της κρίσης στα αποτελέσματά τους, δίνοντας έμφαση στα πεδία της ρευστότητας και κερδοφορίας. Από το πρώτο στάδιο αναμένεται να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με το βαθμό αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης λόγω πρόσβασης στην κεφαλαιαγορά ενώ από το δεύτερο στάδιο τα συμπεράσματα αναφέρονται στο βαθμό που οι διοικήσεις κάποιων εκ των εταιρειών του δείγματος αντιμετώπισαν αποτελεσματικότερα την κρίση από ότι άλλες.el_GR
dc.format.extent65 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΟικονομική κρίση -- Κλάδος τροφίμων -- Ελλάδαel_GR
dc.subjectEconomy financial crisis -- Food and beverage industry -- Greeceel_GR
dc.titleΟι επιπτώσεις της κρίσης στον κλάδο τροφίμων με τη χρήση αριθμοδεικτών: Συγκριτική μελέτη περίπτωσης μεταξύ των έξι μεγαλύτερων εισηγμένων και μη εισηγμένων ελληνικών εταιριών για την περίοδο 2006-2013el_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe aim of this thesis is to examine the impact of crisis in the food and beverage industry of Greece. This sector is one of the most important for the Greek economy, both for its contribution to the GDP and the labor market. An important element to be investigated is the analysis of the financial structure of these companies giving emphasis on their funding sources. Considering the fact that the main sources of funding are the capital market and the money market, the sample of the selected firmsincludes listed and non-listed firms of the industry. The expected outcome of this study consists of two stages. The first stage evaluates the sampled firms, listed and non-listed, based on their liquidity and profitability performance. In the second stage of this study the comparison takes place within the two groups: (i) listed firms and (ii) non listed firms concluding on the effect of crisis on their liquidity and profitability.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record