dc.contributor.advisor | Κατσικίδης, Σάββας | |
dc.contributor.author | Λοϊζίδης, Νικόλας | |
dc.contributor.other | Loizides, Nicolas | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2016-04-08 | |
dc.date.accessioned | 2016-04-08T11:16:43Z | |
dc.date.available | 2016-04-08T11:16:43Z | |
dc.date.copyright | 2016-02 | |
dc.date.issued | 2016-04-08 | |
dc.identifier.other | MBA/2016/00410 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/2322 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να αναπτυχθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για μία νέα καινοτόμα επιχείρηση στο κέντρο της περιοχής Κάτω Πάφος της Κύπρου, με την ονομασία ‘TOUCH CAFÉ’. Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται στο χώρο της καφεστίασης και θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην Κάτω Πάφο, ώστε να προσελκύει όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές και να τους προσφέρει ένα σύγχρονο και άνετο περιβάλλον. Το κεντρικό πλάνο αυτού του café θα είναι η σχέση της τεχνολογίας με τον πελάτη, καθώς σε κάθε τραπέζι θα υπάρχουν οθόνες αφής από όπου θα εκτελούνται οι παραγγελίες από τους ίδιους τους πελάτες, ενώ παράλληλα θα τους δίνεται η δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο και σε online εφαρμογές. Επιπρόσθετα, χάρη στις γιγαντοοθόνες που θα βρίσκονται εντός και εκτός του καταστήματος, οι πελάτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις.
Προκειμένου να εξεταστεί αν υφίσταται περιθώριο για την υλοποίηση αυτής της επιχειρηματικής ιδέας, διεξήχθη έρευνα αγοράς σε ένα τυχαίο δείγμα 123 καταναλωτών. Τα ευρήματα της έρευνας κατέδειξαν πως η επιχείρηση πρέπει να στοχεύσει σε άτομα ηλικίας 18-45 ετών, με ένα μέσο ετήσιο εισόδημα. Η προβολή και προώθηση της επιχείρησης ‘TOUCH CAFÉ’, θα βασιστεί ως επί το πλείστο σε διαφήμιση μέσω του διαδικτύου αλλά και των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας και τον Web 2.0 εργαλείων. Επιπρόσθετα, μέσα από την έρευνα αγοράς καταδείχθηκε ότι, υπάρχει περιθώριο για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας ‘TOUCH CAFÉ’, καθώς οι καταναλωτές βρέθηκαν ότι είναι θετικοί στη δημιουργία μίας καφετέριας με τα στοιχεία εκείνα που θα χαρακτηρίζουν την καφετέρια ‘TOUCH CAFÉ’ και που θα αποτελούν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Τέλος, η μελέτη βιωσιμότητας που διεξήχθη κατέδειξε επίσης πως η επιλογή της ανάπτυξης της επιχειρηματικής ιδέας ‘TOUCH CAFÉ’ είναι κερδοφόρα σε ορίζοντα τριετίας. Ως εκ τούτου, κρίνεται σκόπιμη η υλοποίηση της εν λόγω επιχειρηματικής ιδέας. | el_GR |
dc.format.extent | vi, 68 σ. 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Επιχειρησιακός σχεδιασμός | el_GR |
dc.subject | Business plan | el_GR |
dc.title | Ανάλυση επιχειρηματικού σχεδίου για την δημιουργία μιας καινοτόμας επιχείρησης | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | The purpose of this assignment is to develop a business plan for a new innovative enterprise in the center of Kato Paphos in Cyprus, called 'TOUCH CAFÉ'. The company operates in the sector of café and is centrally located in Kato Paphos, in order to attract as many customers and offer them a modern and comfortable environment. The main plan of this café is the relationship between the technology and the customers, since on each table there will be touch screens from which the customers can executed their orders themselves, while they will have also the possibility of surfing in the internet and other online applications through these screens. Additionally, thanks to the giant screens that are located inside and outside of the store, customers will be able to watch sports events.
In order to examine whether there is scope for the implementation of this business idea, a market research was conducted on a random sample of 123 consumers. The findings showed that the company should target people aged 18-45 years, with an average annual income. The visibility and promotion of the business 'TOUCH CAFÉ', will be based mostly on advertising via the internet and the information and communication technologies and Web 2.0 tools. In addition, through the market research it was found that there is scope for the implementation of the business idea 'TOUCH CAFÉ', as consumers were found to be positive to the creation of a cafeteria with those elements that will characterize the cafe 'TOUCH CAFÉ' and which will be its competitive advantage. Finally, the feasibility study conducted also showed that the choice of the development of the business idea 'TOUCH CAFÉ' is profitable in a three-year horizon. Therefore, it is appropriate to implement this business idea. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |