Show simple item record

dc.contributor.advisorΤζουβελέκας, Ευάγγελος
dc.contributor.authorΤσάτσου, Αικατερίνη
dc.contributor.otherTsatsou, Aikaterini
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2016-03-30
dc.date.accessioned2016-03-31T07:54:00Z
dc.date.available2016-03-31T07:54:00Z
dc.date.copyright2016-02
dc.date.issued2016-03-31
dc.identifier.otherΜΔΕΑ/2016/00007el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/2277
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή έχει στόχο να αναδείξει τρόπους με τους οποίους η εκπαίδευση μπορεί να στηρίξει σε πρακτικό επίπεδο ζητήματα όπως η επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα, δεδομένου οτι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Ιδαίτερα σε κρίσεις όπως αυτή που βιώνουμε σήμετα παγκοσμίως η οποία και σε επισιτιστική-διατροφική κρίση. Το αγροτρόφιμο αποτελεί κεντρικό σημείο μελέτης μια που η παραγωγή του μπορεί να στηρίξει προσπάθειες που θα οδηγήσει σε έναν κόσμο χωρίς πείνα. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε είναι αυτή της μελέτης περίπτωσης. Μελετήθηκαν και αναλύθηκαν τέσσερις περιπτώσεις δημιουργίας εικονικών επιχειρήσεων αγροτροφίμων στο Επαγγελματικό Λύκειο τς Μυρίνας Λήμνυ επιχειρώνταςνα τονίσει την πρακτική εφαρμογή θεωριών και να επισημάνει τη μεγάλη απόσταση θεωρίας και παιδαγωγικής πράξης. Η σύνδεση με την τοπική κοινωνία, τον επιχειρματικό κόσμο, τα τριροάθμια ιδρύματα με οργανισμούς επιχειρηματικότητας νέων όπως το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων πρόσφεραν σπουδαίο υλικό και στήριξη τόσο για τις εργασίες όσο και για τη μελέτη τέτοιων εγχειρημάτων. Οδήδγησαν σε συμπεράσματα που δείχνουν το σημαντικό ρόλο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και την ανάγκη αλλαγών προς την κατεύθυνση της γεωργικής επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας μιας περιβαλλονρικής-γεωργικής κουλτούρας.el_GR
dc.format.extent58 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΕπιχειρηματικότητα -- Αγροτικός τομέαςel_GR
dc.subjectEntrepreneurship -- Agricultural sectorel_GR
dc.titleΕικονικές επιχειρήσεις αγροτροφίμων στην επαγγελματική εκπαίδευσηel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThis M.A. dissertation aims to highlight ways in which education can be supported in practical entrepreneurship in the agricultural sector as a driver of growth in times of economic crisis. Particularly in crises like the one we are experiencing in the world today which leads to food-food crisis. The agricultural food is central to a study that can support efforts and will lead to a world without hunger. The methodology adopted is the case study. They studied and analyzed four cases of virtual enterprises that produced agricultural food creation in the Vocational High School of Myrina Lemnos. Τrying to emphasize the practical application of theories and indicate the distance theory and pedagogical practice The connection to the local community, the business world, the tertiary institutions and youth entrepreneurship organizations such as the Junior Achievement of Greece offered great material and support both for work and for the study of such ventures. They led to conclusions that show the important role of vocational education and the need for changes in the direction of agricultural entrepreneurship and the creation of an environmental - agricultural culture.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record