dc.contributor.advisor | Τζουβελέκας, Ευάγγελος | |
dc.contributor.author | Τσάτσου, Αικατερίνη | |
dc.contributor.other | Tsatsou, Aikaterini | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2016-03-30 | |
dc.date.accessioned | 2016-03-31T07:54:00Z | |
dc.date.available | 2016-03-31T07:54:00Z | |
dc.date.copyright | 2016-02 | |
dc.date.issued | 2016-03-31 | |
dc.identifier.other | ΜΔΕΑ/2016/00007 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/2277 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή έχει στόχο να αναδείξει τρόπους με τους οποίους η εκπαίδευση μπορεί να στηρίξει σε πρακτικό επίπεδο ζητήματα όπως η επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα, δεδομένου οτι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Ιδαίτερα σε κρίσεις όπως αυτή που βιώνουμε σήμετα παγκοσμίως η οποία και σε επισιτιστική-διατροφική κρίση.
Το αγροτρόφιμο αποτελεί κεντρικό σημείο μελέτης μια που η παραγωγή του μπορεί να στηρίξει προσπάθειες που θα οδηγήσει σε έναν κόσμο χωρίς πείνα.
Η μέθοδος που ακολουθήθηκε είναι αυτή της μελέτης περίπτωσης. Μελετήθηκαν και αναλύθηκαν τέσσερις περιπτώσεις δημιουργίας εικονικών επιχειρήσεων αγροτροφίμων στο Επαγγελματικό Λύκειο τς Μυρίνας Λήμνυ επιχειρώνταςνα τονίσει την πρακτική εφαρμογή θεωριών και να επισημάνει τη μεγάλη απόσταση θεωρίας και παιδαγωγικής πράξης.
Η σύνδεση με την τοπική κοινωνία, τον επιχειρματικό κόσμο, τα τριροάθμια ιδρύματα με οργανισμούς επιχειρηματικότητας νέων όπως το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων πρόσφεραν σπουδαίο υλικό και στήριξη τόσο για τις εργασίες όσο και για τη μελέτη τέτοιων εγχειρημάτων.
Οδήδγησαν σε συμπεράσματα που δείχνουν το σημαντικό ρόλο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και την ανάγκη αλλαγών προς την κατεύθυνση της γεωργικής επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας μιας περιβαλλονρικής-γεωργικής κουλτούρας. | el_GR |
dc.format.extent | 58 σ. 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Επιχειρηματικότητα -- Αγροτικός τομέας | el_GR |
dc.subject | Entrepreneurship -- Agricultural sector | el_GR |
dc.title | Εικονικές επιχειρήσεις αγροτροφίμων στην επαγγελματική εκπαίδευση | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | This M.A. dissertation aims to highlight ways in which education can be supported in
practical entrepreneurship in the agricultural sector as a driver of growth in times of
economic crisis. Particularly in crises like the one we are experiencing in the world today
which leads to food-food crisis.
The agricultural food is central to a study that can support efforts and will lead to a world
without hunger.
The methodology adopted is the case study. They studied and analyzed four cases of virtual
enterprises that produced agricultural food creation in the Vocational High School of Myrina
Lemnos. Τrying to emphasize the practical application of theories and indicate the distance
theory and pedagogical practice
The connection to the local community, the business world, the tertiary institutions and
youth entrepreneurship organizations such as the Junior Achievement of Greece offered
great material and support both for work and for the study of such ventures.
They led to conclusions that show the important role of vocational education and the need
for changes in the direction of agricultural entrepreneurship and the creation of an
environmental - agricultural culture. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |