Show simple item record

dc.contributor.advisorΚλεάνθους, Στυλιανή
dc.contributor.authorΓιαννίτσαρος, Παναγιώτης
dc.contributor.otherYiannitsaros, Panagiotis
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2015-06-23
dc.date.accessioned2015-06-23T11:26:13Z
dc.date.available2015-06-23T11:26:13Z
dc.date.copyright2015-04
dc.date.issued2015-06-23
dc.identifier.otherΠΛΗ/2015/00172el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/1854
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή πραγματεύεται το θέμα της προσαρμοστικότητας του περιεχομένου στις διαδικτυακές εφαρμογές αλλά και της εξατομίκευσης. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε μία διαδικτυακή εφαρμογή προβολής εστιατορίων (http://dide-anatol.gr/restaurant), κύριος σκοπός της οποίας είναι να βοηθά τον χρήστη να επιλέξει ένα εστιατόριο κάνοντάς του προτάσεις οι οποίες βασίζονται σε δεδομένα που προκύπτουν κυρίως από τις κριτικές τις οποίες έχει υποβάλλει ο ίδιος ο χρήστης για διάφορα εστιατόρια. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί να προτείνει διαφορετικά εστιατόρια στον κάθε χρήστη ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να δούνε τις πληροφορίες για τα εστιατόρια όπως τις υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων, να διαβάσουν τις κριτικές οι οποίες έχουν υποβληθεί από εγγεγραμμένους χρήστες, να εγγραφούν και να υποβάλλουν τις κριτικές τους. Στη συνέχεια η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά και προτείνει εστιατόρια στον κάθε χρήστη ως εξής:  Προτείνει εστιατόρια από την αγαπημένη κατηγορία εστιατορίων του χρήστη.  Προτείνει εστιατόρια από τη λιγότερο αγαπημένη κατηγορία εστιατορίων του χρήστη  Προτείνει εστιατόρια τα οποία έχουν επισκεφτεί άλλοι χρήστες οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν παρόμοιο γούστο στο φαγητό με τον χρήστη. Η εφαρμογή εκτός από την προσαρμοστικότητα διαθέτει επίσης λειτουργικότητα εξατομίκευσης, καθώς δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα να επιλέξει τον βασικό χρωματικό συνδυασμό της διεπαφής χρήστη. Για την υλοποίηση χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα. Συγκεκριμένα η εφαρμογή βασίστηκε στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Joomla ενώ οι όποιες προεκτάσεις έγιναν με τη χρήση τεχνολογιών διαδικτύου (PHP, HTML και το JOOMLA API). Με σκοπό την διερεύνηση του βαθμού ικανοποίησης των χρηστών από τη λειτουργικότητα που αναπτύχθηκε καθώς επίσης και από τη χρηστικότητά της δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο και διεξήχθη μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 19 άτομα. Τα αποτελέσματα της έρευνας και η ανάλυσή τους αποτελούν τμήμα της διατριβής.el_GR
dc.format.extentx, 161 σ. εικ., 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΔιαδικτυακές εφαρμογέςel_GR
dc.subjectWeb applicationsel_GR
dc.titleΥλοποίηση διαδικτυακής εφαρμογής που θα προσφέρει αξιολογήσεις σε εστιατόριαel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThis thesis deals with the issue of content adaptability in web applications and personalization. Within the context of this thesis I designed and developed a web application for restaurants (http://dide-anatol.gr/restaurant), which main functionality is to propose to the user, restaurants that he will probably like, based on the reviews that this and other users have submitted to the application. This means that the application can propose different restaurants to each user according to his preferences. Through the application, users can view the information that the restaurant owners have submitted about their businesses, can read reviews that have been submitted by registered users, can register and submit their reviews. Then the application uses this data to recommend restaurants to each user as follows: • Proposes restaurants from the user’s favorite restaurant category. • Proposes restaurants from the least favorite restaurant category of the user • Proposes restaurants, which other users who seem to have similar taste in food, have visited. The application also incorporate personalization functionality as gives to the user the possibility to choose the basic color scheme of the user interface. For the implementation, state of the art open source technologies were used. Specifically, the application was based on the content management system Joomla, while the extensions were based on web technologies (PHP, HTML, CSS, and JOOMLA API). In order to investigate the degree of satisfaction of the users regarding functionality and usability, a survey was conducted involving 19 people. The survey results and their analysis are part of the thesis.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record