dc.contributor.advisor | Μαρκόπουλος, Πάνος | |
dc.contributor.author | Καμηλιέρη, Θάλεια | |
dc.contributor.other | Kamilieri, Thaleia | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2021-08-19T06:21:30Z | |
dc.date.available | 2021-08-19T06:21:30Z | |
dc.date.copyright | 2021-08-18 | |
dc.date.issued | 2021-05 | |
dc.identifier.other | ΔΤΠ/2021/00224 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/5001 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Οι ρυθμοί ανάπτυξης της βιομηχανίας τροφίμων σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ένα πρόσφορο έδαφος για εκατομμύρια καταναλωτές, που είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιούν διαδικτυακές εφαρμογές με σκοπό την άμεση παραγγελία και παράδοση φαγητού (FDAs). Η διαδικασία παραγγελίας φαγητού που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από το διαδίκτυο, τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να υιοθετούν την εν λόγω πρακτική, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Η πανδημία Covid-19 έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στα οικονομικά, όσο και στα κοινωνικά, συστήματα συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα, η εξάπλωση της υγειονομικής κρίσης έχει οδηγήσει στην ανάγκη να επανεξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους παράγονται, διανέμονται και καταναλώνονται προϊόντα και αγαθά. Δεδομένου της υφιστάμενης κατάστασης λόγω της πανδημίας Covid 19, καθώς και ελάχιστων βιβλιογραφικών πηγών και μελετών, η παρούσα διατριβή έχει σκοπό τη διερεύνηση εκείνων των παραγόντων που επηρεάζουν τη πρόθεση των καταναλωτών για συνεχή χρήση των FDAs, το εύρος της αποδοχή τους, και την εξασφάλιση από πλευρά τους στην ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών. Η ανάλυση του δείκτη του επιπέδου ικανοποίησης των καταναλωτών, θα διερευνηθεί, χρησιμοποιώντας βασικούς παράγοντες που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας αλλαγής, πρέπει να τονιστεί η αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που αγοράζουν προϊόντα διατροφής μέσω διαδικτύου, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανόνες που αποσκοπούν στον περιορισμό της κυκλοφορίας του ιού. Η ερευνητική μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συλλογή δεδομένων που προέκυψαν από ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που διαμοιράστηκε μέσω κοινωνικών δικτύων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κατά τους κρίσιμους μήνες της εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα. Η αναγκαιότητα της εν λόγω έρευνας, έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχουν παρόμοιες μελέτες που προσπαθούν να κατανοήσουν την συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι σε τεχνολογικά μέσα και εργαλεία, όταν αυτά πρέπει να υιοθετηθούν με ασφαλή και άμεσο τρόπο. | el_GR |
dc.format.extent | 102 σ. 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.publisher | Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Ποιότητα υπηρεσιών | el_GR |
dc.subject | Quality of services | el_GR |
dc.subject | Ποιότητα υπηρεσιών -- Παράδοσης φαγητού | el_GR |
dc.subject | Quality of services -- Food delivery | el_GR |
dc.title | Η μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών παράδοσης τροφίμων και της χρήσης των διαδικτυακών εφαρμογών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | The growth rates of the food industry around the world have created a breeding ground for millions of consumers, who are willing to use online applications for the purpose of direct ordering and delivery of food. In recent years, the process of ordering food that can be carried out over the internet, has led many businesses to adopt this practice, satisfying even the most demanding customer. The Covid-19 pandemic has had a negative impact on both economic and social behavioural systems. In particular, the spread of the health crisis has led to the need to reconsider the ways in which products and goods are produced, distributed and consumed. Given the current situation due to the Covid-19 pandemic, as well as the limited existence of bibliographic sources and studies, this thesis aims to explore those factors that influence consumers' continued intention to use food delivery applications and to better understand customer behaviour in better provision of such services. The analysis of the indicator of the level of consumer satisfaction will be investigated, using key factors that characterize consumer behaviour. Against the background of this Global Change, an increase in the number of consumers buying food products online should be emphasized because they are obliged to comply with the applied restrictions aimed at limiting the circulation of the virus. The research study was carried out by collecting data from an anonymous online questionnaire that was shared through social networks and e-mails, during the critical months of the development of the pandemic in Greece. The necessity of this research lies in the fact that there are no similar studies that try to understand the behaviour of consumers towards technological means and tools that have to be adopted in a safe and direct way. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |