Show simple item record

dc.contributor.advisorΜαρκόπουλος, Πάνος
dc.contributor.authorΚαμηλιέρη, Θάλεια
dc.contributor.otherKamilieri, Thaleia
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2021-08-19T06:21:30Z
dc.date.available2021-08-19T06:21:30Z
dc.date.copyright2021-08-18
dc.date.issued2021-05
dc.identifier.otherΔΤΠ/2021/00224el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/5001
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΟι ρυθμοί ανάπτυξης της βιομηχανίας τροφίμων σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ένα πρόσφορο έδαφος για εκατομμύρια καταναλωτές, που είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιούν διαδικτυακές εφαρμογές με σκοπό την άμεση παραγγελία και παράδοση φαγητού (FDAs). Η διαδικασία παραγγελίας φαγητού που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από το διαδίκτυο, τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να υιοθετούν την εν λόγω πρακτική, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Η πανδημία Covid-19 έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στα οικονομικά, όσο και στα κοινωνικά, συστήματα συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα, η εξάπλωση της υγειονομικής κρίσης έχει οδηγήσει στην ανάγκη να επανεξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους παράγονται, διανέμονται και καταναλώνονται προϊόντα και αγαθά. Δεδομένου της υφιστάμενης κατάστασης λόγω της πανδημίας Covid 19, καθώς και ελάχιστων βιβλιογραφικών πηγών και μελετών, η παρούσα διατριβή έχει σκοπό τη διερεύνηση εκείνων των παραγόντων που επηρεάζουν τη πρόθεση των καταναλωτών για συνεχή χρήση των FDAs, το εύρος της αποδοχή τους, και την εξασφάλιση από πλευρά τους στην ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών. Η ανάλυση του δείκτη του επιπέδου ικανοποίησης των καταναλωτών, θα διερευνηθεί, χρησιμοποιώντας βασικούς παράγοντες που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας αλλαγής, πρέπει να τονιστεί η αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που αγοράζουν προϊόντα διατροφής μέσω διαδικτύου, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανόνες που αποσκοπούν στον περιορισμό της κυκλοφορίας του ιού. Η ερευνητική μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συλλογή δεδομένων που προέκυψαν από ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που διαμοιράστηκε μέσω κοινωνικών δικτύων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κατά τους κρίσιμους μήνες της εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα. Η αναγκαιότητα της εν λόγω έρευνας, έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχουν παρόμοιες μελέτες που προσπαθούν να κατανοήσουν την συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι σε τεχνολογικά μέσα και εργαλεία, όταν αυτά πρέπει να υιοθετηθούν με ασφαλή και άμεσο τρόπο.el_GR
dc.format.extent102 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΠοιότητα υπηρεσιώνel_GR
dc.subjectQuality of servicesel_GR
dc.subjectΠοιότητα υπηρεσιών -- Παράδοσης φαγητούel_GR
dc.subjectQuality of services -- Food deliveryel_GR
dc.titleΗ μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών παράδοσης τροφίμων και της χρήσης των διαδικτυακών εφαρμογών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19el_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe growth rates of the food industry around the world have created a breeding ground for millions of consumers, who are willing to use online applications for the purpose of direct ordering and delivery of food. In recent years, the process of ordering food that can be carried out over the internet, has led many businesses to adopt this practice, satisfying even the most demanding customer. The Covid-19 pandemic has had a negative impact on both economic and social behavioural systems. In particular, the spread of the health crisis has led to the need to reconsider the ways in which products and goods are produced, distributed and consumed. Given the current situation due to the Covid-19 pandemic, as well as the limited existence of bibliographic sources and studies, this thesis aims to explore those factors that influence consumers' continued intention to use food delivery applications and to better understand customer behaviour in better provision of such services. The analysis of the indicator of the level of consumer satisfaction will be investigated, using key factors that characterize consumer behaviour. Against the background of this Global Change, an increase in the number of consumers buying food products online should be emphasized because they are obliged to comply with the applied restrictions aimed at limiting the circulation of the virus. The research study was carried out by collecting data from an anonymous online questionnaire that was shared through social networks and e-mails, during the critical months of the development of the pandemic in Greece. The necessity of this research lies in the fact that there are no similar studies that try to understand the behaviour of consumers towards technological means and tools that have to be adopted in a safe and direct way.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record