Show simple item record

dc.contributor.advisorΚαπετανοπούλου, Παρασκευή
dc.contributor.authorΔημητρίου, Δήμητρα
dc.contributor.otherDemetriou, Demetra
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2023-08-04T09:51:48Z
dc.date.available2023-08-04T09:51:48Z
dc.date.copyright2023-08-04
dc.date.issued2023-05
dc.identifier.otherΔΤΠ/2023/00265el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/5598
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΚαθώς παρατηρείται ολοένα και αύξηση των επιχειρήσεων παγκοσμίως, και συνεπώς αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η κάθε επιχείρηση δίνει προτεραιότητα στη ποιότητα των προϊόντων της καθώς γνωρίζει πως μέσω αυτής μπορεί να διατηρήσει τους πελάτες της και να προσελκύσει καινούργιους. Για να το καταφέρει αυτό η επιχείρηση θα πρέπει να πραγματοποιεί τους κατάλληλους ελέγχους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής της διαδικασίας για να εξασφαλίζει πως τα προϊόντα της δεν είναι ελαττωματικά, είναι ποιοτικά και εντός προδιαγραφών. Η επιχείρηση για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται να αλλάξει τη φιλοσοφία της και να εντάξει τις αρχές της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας σε ολόκληρη την επιχείρηση της, με τη βοήθεια και τη δέσμευση της διοίκησης της. Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή έχει σκοπό την έρευνα για την εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στις γαλακτοβιομηχανίες της Κύπρου. Η διατριβή χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια, όπου στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσεται το θεωρητικό μέρος, όπου αναπτύσσονται οι αρχές, τα πλεονεκτήματα και τα εμπόδια εφαρμογής της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται μετά από ανασκόπηση βιβλιογραφιών, που πραγματοποιήθηκαν και αφορούν την εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας σε βιομηχανίες και γαλακτοβιομηχανίες. Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο, όπου αφορά τη διαμόρφωση της έρευνας, της μεθοδολογίας, πιο συγκεκριμένα αναπτύσσεται το ερευνητικό πρόβλημα, η μεθοδολογία της έρευνας, η επιλογή των επιχειρήσεων, το πρωτόκολλο της έρευνας και η συλλογή και ανάλυση των δεδομένων. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας μελετών περιπτώσεων, όπου χωρίζονται σε δύο μέρη, την ανάλυση μεμονωμένων περιπτώσεων (within case analysis), όπου αναλύονται μεμονωμένα η κάθε γαλακτοβιομηχανία και τη συνδυαστική ανάλυση περιπτώσεων (cross case analysis), όπου αναλύονται οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στις γαλακτοβιομηχανίες σε ότι αφορά την εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Και στο τελευταίο κεφάλαιο εξάγονται τα συμπεράσματα από την έρευνα.el_GR
dc.format.extentxii, 103 σ. ; 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessel_GR
dc.subjectΔιοίκηση ολικής ποιότηταςel_GR
dc.subjectTotal quality managementel_GR
dc.subjectΔιοίκηση ολικής ποιότητας -- Γαλακτοβιομηχανίεςel_GR
dc.subjectTotal quality management -- Dairies industriesel_GR
dc.titleΗ εφαρμογή της διοίκησης ολικής ποιότητας στις γαλακτοβιομηχανίες της Κύπρουel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractAs there is an increasing number of businesses worldwide, and therefore an increase in competitiveness each business gives priority to quality of its products as it knows that through it it can maintain its customers and attract new ones. In order to achieve this, the company must implement the appropriate checks during its production process to ensure that the products aren’t defective, and is qualitatively and within specifications. In order for the company to do this, it needs to change its philosophy and adopt the principles of Total Quality Management into the entire business, with the help and commitment of management. This master thesis aims to research the application of Total Quality Management in dairy industries of Cyprus. The thesis is divided into five chapter, where in the first chapter it is developed the theoretical part, where developed the principles, advantages and obstacles to its implementation of Total Quality Management. In second chapter presents after a review of bibliographies, researchs that they have been held and concern the application of Total Quality Management on industries and dairy industries. This is followed by the third chapter, which concerns the formation of research, methodology, more specifically develops the research problem, the methodology of research, the choice of enterprises, the research protocol and the collection and analysis of data. In fourth chapter presented the results of research of the case study survey, where they are divided into two parts, within case analysis, where analyzed each industry individually and cross case analysis, where analyzed the similarities and differences between the dairy industries in terms of implementation of Total Quality Management. And the last chapter are drawn the conclusions from the research.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record