Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού στην εποχή πριν και μετά πανδημίας (COVID-19). Πως μια πανδημία επηρέασε τις εταιρείες να στραφούν στην εργασία από το σπίτι (remote), πως επηρεάζεται η εταιρεία στο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον και στη παραγωγικότητα. Βοήθησε τις εταιρείες να είναι πιο ευέλικτες στο εσωτερικό τους;
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2021-05Συγγραφέας
Μεταξιώτη, Χριστίνα
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Τον Μάρτιο του 2021 ξεκίνησε η πανδημία (covid-19) στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η τηλεργασία να είναι το κυρίως μέλημα κάθε επιχείρησης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Στην εποχή μας η τεχνολογία έχει εισβάλλει στην καθημερινότητά μας σε όλες τις μορφές της και σε ποικίλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Με την ανάπτυξή της έχουν διαμορφωθεί νέες καινοτομίες ( π.χ. εργασία εξ αποστάσεως), οι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσαρμοστούν και να διαμορφωθούν βάσει των απαιτήσεων που έχουν προκύψει στη σύγχρονη κοινωνία. Αυτό ήταν και το ερέθισμα συγγραφής της παρούσας εργασίας με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου της τηλεργασίας στη ζωή μας εν μέσω πανδημίας.
Αρχικώς, θα αναφερθούμε στην έννοια της τηλεργασίας, θα γίνει μια ιστορική αναδρομή σε αυτήν και θα ολοκληρωθεί με τις ποικίλες μορφές της τηλεργασίας(κεφάλαιο 1).
Στη συνέχεια, αναφερόμαστε στα αποτελέσματα θετικά και αρνητικά που έχει η τηλεργασία στον εργαζόμενο αλλά και στην επιχείρηση, ακόμη και πως επηρεάζεται η παραγωγικότητα στην επιχείρηση έχοντας του υπαλλήλους σε τηλεργασία.(κεφάλαιο 2) & τι θεσμικό πλαίσιο ισχύει στην Ελλάδα. (κεφάλαιο 3 ).
Ακολούθως στο επόμενο κεφάλαιο θα δούμε πώς ήταν τηλεργασία στην Ελλάδα προ πανδημίας (covid-19) και πώς η πανδημία (covid-19) επηρέασε την εργασιακή ζωή στην Ελλάδα και θα αναδείξουμε προοπτικές ανάπτυξης της τηλεργασίας στην Ελλάδα.(κεφάλαιο3).
Συνεχίζοντας στον επόμενο κεφάλαιο βλέπουμε την δειγματοληψία και την διαδικασία συλλογής δεδομένων και την περιγραφή ερευνητικού εργαλείου (κεφάλαιο 4) και τα αποτελέσματα του δείγματος που περιγράφονται μέσω διαγραμμάτων (κεφάλαιο 5).
Ολοκληρώντας την εργασία αναφερόμαστε στις αδυναμίες της έρευνας, γιατί κάθε ερευνητική προσπάθεια φέρει και κάποιους περιορισμούς (κεφάλαιο 6) και αναφερόμαστε στα συμπεράσματα της έρευνας καθώς η τηλεργασία είναι μια μορφή απασχόλησης που δύναται να ικανοποιήσει τόσο τις ανάγκες των επιχειρήσεων όσο και των εργαζόμενων με τη συνδρομή όμως των κατάλληλων προϋποθέσεων (κεφάλαιο 7).