Εργαλεία εικονικής πραγματικότοητας (VR) και η συμβολή τους στην τηλεϊατρική.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2020Συγγραφέας
Μιλτιάδους, Μαργαρίτα
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Εισαγωγή: Η Εικονική Πραγματικότητα αποτελεί τη χρήση των τεχνολογικών μέσων τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διαδραστικού και τεχνητού το οποίο αντιλαμβάνεται από τον ανθρώπινο νου ως πραγματικό περιβάλλον. Είναι σημαντικό να υπάρχουν γνώσεις σχετικά με τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στην Τηλεϊατρική λόγω του ότι οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να είναι σε θέση να αναλαμβάνουν την εφαρμογή τέτοιων περιπτώσεων. Η ανάγκη για τη διεξαγωγή μιας μελέτης προκύπτει από την έλλειψη σχετικών μελετών στην περιοχή αυτή. Αυτό ακριβώς καθιστά αναγκαία και τη διεξαγωγή της έρευνας για τη συμβολή των εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας στην Τηλεϊατρική.
Σκοπός: Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να παρουσιαστούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας και πως αυτά συμβάλλουν στην Τηλεϊατρική. Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης αναμένονται είναι ευεργετικά τόσο για την νοσηλευτική όσο και για την κοινωνία γενικότερα. Μέσα από την μελέτη αυτή προβάλλεται ένα θεωρητικό υπόβαθρο μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι τεχνολογίες, ο τεχνικός σχεδιασμός, η υλοποίηση και η αξιολόγηση των εφαρμογών των Συστημάτων Εικονικής Πραγματικότητας.
Μέθοδος: Πρόκειται για ανασκόπηση της ελληνικής και της ξένης βιβλιογραφίας. Έχει γίνει αναζήτηση πρωτογενών άρθρων (ερευνητικών άρθρων) μέσα από έγκυρες πηγές και βάσεις δεδομένων όπως Science Direct, Google Scholar, PubMed, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.
Αποτελέσματα: Μέσα από τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής έχει φανεί ότι έχει φανεί ότι τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας είναι ένα αρκετά σημαντικό και προηγμένο χαρακτηριστικό της νέας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στον τομέα της υγείας. Τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας μπορούν να προσφέρουν πολλά θετικά στοιχεία στον τομέα της υγείας όπως είναι για παράδειγμα η ακρίβεια, η μείωση στο κόστος, η μείωση στην αναμονή, η εκπαίδευση των ασθενών στη διαχείριση της ασθένειάς του και άλλα πολλά.
Λέξεις-Κλειδιά: «telemedicine», «virtual reality applications», «contribution». Οι ίδιες λέξεις-κλειδιά έχουν χρησιμοποιηθεί και στην ελληνική γλώσσα.