Show simple item record

dc.contributor.advisorΝικολάου, Ντάϊνα
dc.contributor.authorΓεωργίου, Κατερίνα
dc.contributor.otherGeorgiou, Katerina
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2014-09-01
dc.date.accessioned2014-09-02T05:53:01Z
dc.date.available2014-09-02T05:53:01Z
dc.date.copyright2014-05
dc.date.issued2014-09-02
dc.identifier.otherMBA/2014/00236el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/1716
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ έρευνα αυτή είχε ως στόχο τη διερεύνηση και τη κατανόηση της στάσης των καταναλωτών για το κυπριακό κρασί και προς τα προϊόντα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ ΛΤΔ, επιχειρώντας να «αποκαλύψει» τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση του κυπριακού κρασιού καθώς και τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η κατανάλωσή του. Τα αποτελέσματα, προέκυψαν από την συμπλήρωση δομημένου ερωτηματολογίου από διάφορους καταναλωτές, το οποίο διαμορφώθηκε με τη βοήθεια δευτερογενή δεδομένων, που αντλήθηκαν από προηγούμενες έρευνες. Η επεξεργασία των δεδομένων έγινε με την χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS version 19, με περιγραφική στατιστική (ποσοστά και συχνότητες). Συμπερασματικά, οι καταναλωτές θεωρούν τα κυπριακά κρασιά ποιοτικά, με κανονικές τιμές και ισάξια των εισαγόμενων. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν έχει προτίμηση για το τι προέλευσης θα είναι το κρασί που καταναλώνει με τελικό αποτέλεσμα να καταναλώνουν τις ίδιες ποσότητες κυπριακών και εισαγόμενων προϊόντων. Τα κρασιά της εταιρείας ΣΟΔΑΠ, χαρακτηρίζονται ποιοτικά και με προσιτές τιμές. Θεωρούνται ισάξια των περισσοτέρων τοπικών και εισαγόμενων προϊόντων. Οι νέες σειρές προϊόντων της, αν και θεωρούνται από αυτούς που τις γνωρίζουν πολλές φορές καλύτερες από τα αντίστοιχα εισαγόμενα και τοπικά προϊόντα, το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών δεν τις γνωρίζει. Για να αυξηθεί το μερίδιο των κυπριακών κρασιών καθώς και των προϊόντων της εταιρείας ΣΟΔΑΠ, θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην προώθηση τους, ώστε τελικά τα προϊόντα αυτά να διαφοροποιηθούν στο μυαλό των καταναλωτών. Μελλοντικές έρευνες, θα ήταν καλό, να γίνουν σε ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα. Παράλληλα, θα ήταν ενδιαφέρον να μελετηθούν τα διάφορα σχέδια δράσης για προώθηση των Κυπριακών κρασιών, καθώς και η επέκτασή της έρευνας αυτής και σε άλλα τοπικά προϊόντα.el_GR
dc.format.extent231 σ. πιν., 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΚυπριακό κρασί -- Μάρκετινγκel_GR
dc.subjectCypriot wine -- Marketingel_GR
dc.titleΗ στάση των καταναλωτών απέναντι στο κυπριακό κρασί και ειδικότερα προς τα προϊόντα της εταιρείας ΣΟΔΑΠ ΛΤΔel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe objective of this research is the investigation and understanding of the consumers’ preferences towards the Cypriot wine and in particular towards products of SODAP Ltd. The research aims to ‘’reveal’’ the factors that affect the consumption of the Cypriot wine and the elements that should be taken into consideration in order to increase its consumption. The results were obtained by using a pretested structured questionnaire which was designed in accordance to the literature, completed by consumers. Data processing was done by using SPSS software package version 19, using descriptive techniques (percentages and frequencies). In conclusion, consumers consider Cypriot wines of good quality with average prices and equivalent to the imported ones. However, the majority of the consumers have no preference towards the origin of the wine and as a result they consume equal quantities of local and imported products. SODAP wines are described by the consumers as of good quality, with reasonable prices. Broadly they consider them of equal quality with most local and imported products. Although the new line of products is considered by the ones that are familiar to them of better quality in comparison to the equivalent imported ones, the vast majority of consumers do not know them. To increase the share of Cypriot wines and products of the company SODAP, emphasis on promotion must be given, so that eventually these products are differentiated in the minds of consumers. Regarding future research, this study can be replicated with a bigger sample. It will also be interesting to study the various action plans for the promotion of Cypriot wines. Further studies could be useful in other local products as well.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record