Δικτυακές συνεργατικές εφαρμογές σε κινητές συσκευές με χρήση γεωγραφικών δεδομένων θέσης και τεχνητής νοημοσύνης
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2014-03-27Συγγραφέας
Φραγκούλης, Εμμανουήλ
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Στόχος της παρούσας διατριβής είναι να δείξει ότι είναι η εφικτή η συνδυαστική χρήση ήδη υπάρχοντων Διαδικτυακών υπηρεσιών σε μια εφαρμογή για κινητές συσκευές, με αποτέλεσμα την, κατά το δυνατόν, πληρέστερη απόδοση πληροφορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίζει τη δημοσίευσή του με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό χαρακτηριστικών.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπός είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής για λειτουργικό σύστημα iOS η οποία θα συνδυάζει πληροφορίες από Διαδικτυακές υπηρεσίες, με στόχο την πληρέστερη δυνατή καταγραφή αδέσποτων ζώων. Επιπλέον, θα παρέχει τη δυνατότητα σε χρήστες να καταχωρούν στοιχεία για ζώα που έχουν χάσει ή και για ζώα που τους ενδιαφέρει να υιοθετήσουν. Ο στόχος που τέθηκε από την αρχή είναι το τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει να αποτελείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό από Διαδικτυακές υπηρεσίες ώστε να αποδειχτεί η χρηστικότητα της τεχνικής Mashup σε εφαρμογές που απευθύνονται σε κινητές συσκευές.
Πρόκληση σε μια τέτοια εφαρμογή είναι η ενσωμάτωση τεχνολογιών αναγνώρισης προτύπων, προκειμένου να διευκολύνεται ο χρήστης στην δημιουργία των καταχωρήσεών του. Δεδομένης της μεγάλης ποικιλομορφίας των ζώων που κυκλοφορούν αδέσποτα, η ενσωμάτωση στη διεπαφή λειτουργίας αναγνώρισης, κατά προσέγγιση πάντα, της ράτσας του ζώου λειτουργεί προσθετικά στην λειτουργικότητα της εφαρμογής.
Ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία μιας φιλικής στη χρήση εφαρμογής όπου ο συνδυασμός διαφορετικών Διαδικτυακών υπηρεσιών να είναι, κατά το δυνατόν, διάφανος και να προσφέρει στον χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης.