Repository logo
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Collections
  • Research Outputs
  • Projects
  • People
  • Statistics
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Ψηφιακό Αποθετήριο ΚΥΨΕΛΗ / Kypseli Digital Repository
  3. Theses / Διατριβές και Πτυχιακές Εργασίες
  4. Μεταπτυχιακές Διατριβές / Master Τheses
  5. Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
  6. Επιχειρηματικός σχεδιασμός στους υπό αποκρατικοποίηση οργανισμούς διοίκησης και εκμετάλλευσης των μεγάλων περιφερειακών λιμένων της Ελλάδος. Η περίπτωση της «Οργανισμός Λιμένος Βόλου Ανώνυμη Εταιρεία»
 
  • Details
Options

Επιχειρηματικός σχεδιασμός στους υπό αποκρατικοποίηση οργανισμούς διοίκησης και εκμετάλλευσης των μεγάλων περιφερειακών λιμένων της Ελλάδος. Η περίπτωση της «Οργανισμός Λιμένος Βόλου Ανώνυμη Εταιρεία»

Author(s)
Σακελλαρίου, Νικόλαος
Date Issued
2022-05
Faculty
Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης / Faculty of Economics and Management 
Abstract
Η παρούσα διατριβή αποτελεί μια προσπάθεια καταγραφής των ζητημάτων που ανακύπτουν από τον επιχειρηματικό σχεδιασμό των Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευσης των μεγάλων περιφερειακών λιμένων της Ελλάδας, οι οποίοι τελούν σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης επί μία δεκαετία περίπου. Η διατριβή εξετάζει ως μελέτη περίπτωσης την επιχείρηση με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Βόλου Ανώνυμη Εταιρεία». Στόχος της είναι να αναδείξει θέματα που αναφύονται από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια στασιμότητα της πορείας ιδιωτικοποίησης των εν λόγω επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν τεθεί σε μία ιδιότυπη κατάσταση αναμονής, ενόψει ενός κομβικού, για την ύπαρξή τους, γεγονότος. Η στασιμότητα αυτή τους αποστερεί οιαδήποτε αναπτυξιακή διάσταση.
Η προσθήκη νέων επιλογών ιδιωτικοποίησης για τις επιχειρήσεις αναφοράς, σε σχέση με εκείνες που εφαρμόστηκαν στις περιπτώσεις ιδιωτικοποίησης των δύο μεγάλων ελληνικών λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μάλλον περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα, με τις νέες επιλογές να επιτείνουν την αβεβαιότητα, που διέπει το όλο πλαίσιο των εν λόγω ιδιωτικοποιήσεων. Ερωτηματικά δημιουργούνται για τον χρόνο και τον τρόπο ολοκλήρωσης, αλλά και για το εύρος των επιδράσεων του σχεδίου ιδιωτικοποίησης.
Συνεπώς, απαιτείται άμεση άρση της αβεβαιότητας, αποσαφήνιση των προθέσεων των φορέων, που καλούνται να αποφασίσουν σχετικά, θεσμοθέτηση δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων, ώστε να καταστεί ουσιώδης ο επιχειρηματικός τους σχεδιασμός και να στεφθεί με επιτυχία η πορεία αναδιάρθρωσής τους.
Publisher
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Format
96 σ. ; 30 εκ.
Subjects

Επιχειρηματικό σχέδιο...

Business plan

File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

MBA-2022-00993.pdf

Size

4.79 MB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):387f17051ff2be37434f1a0ee3eaa5b7

  • Contact Us
  • Cookie settings
  • Open University of Cyprus
  • OUC Library
  • Policies
  • Accessibility and Data Protection

Find us on:

FacebookFacebook

Built with DSpace-CRIS software - Extension maintained and optimized by 4Science - Powered by Dataly