Εφαρμογή των συστημάτων διαλογής (Triage) στα ΤΕΠ και γνώσεις των επαγγελματιών υγείας σύμφωνα με την εφαρμογή των συστημάτων αυτών
Abstract
Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με την εφαρμογή των συστημάτων διαλογής (triage) στα ΤΕΠ και τις γνώσεις των επαγγελματιών υγείας σύμφωνα με την εφαρμογή των συστημάτων αυτών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι τα ΤΕΠ αποτελούν τη βασική λειτουργία του νοσοκομείου καθώς με την δική τους ποιοτική συνεργασία αυτόματα και τα υπόλοιπα τμήματα γίνονται πιο αποτελεσματικά στους στόχους τους, οπότε αποτελούν την κύρια κατανομή πόρων, υπηρεσιών και τμημάτων. Επίσης τονίστηκε ότι σχετικά με τη λειτουργία των ΤΕΠ προκειμένου να έχουν επιτυχία ως προς τις επιδόσεις τους σε συνδυασμό με την ευρεία και ταχεία προσέλευση των ασθενών χρειάζεται καλή οργάνωση, κατάλληλη στελεχοποίηση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού για την αντιμετώπιση κάθε είδους πρόκλησης προβλήματος.
Έγινε αναφορά ότι το υψηλής ποιότητας ΤΕΠ είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε κάθε σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Ένα σύστημα ΤΕΠ περιλαμβάνει ένα φάσμα φροντίδας που χαρακτηρίζεται από αποκλειστικές ιατρικές εγκαταστάσεις σε προνοσοκομειακό και ενδονοσοκομειακό επίπεδο. Πρέπει να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες όπως ακριβή αρχική αξιολόγηση διαλογής, έγκαιρη ανάνηψη, αποτελεσματική ιατρική διαχείριση και μεταφορά περιστατικών έκτακτης ανάγκης στην οριστική περίθαλψη. Επίσης τονίστηκε ότι ένας νοσηλευτής διαλογής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση των ασθενών και τον προσδιορισμό της αμεσότητας και του βαθμού της ιατρικής περίθαλψης που απαιτείται. Ο κύριος νοσηλευτής διεξάγει μια πιο διεξοδική αξιολόγηση του τραυματισμού ή της ασθένειας του ασθενούς και είτε ξεκινά τη θεραπεία είτε μεταφέρει τον ασθενή στον πάροχο που μπορεί να χορηγήσει καλύτερη εξειδικευμένη φροντίδα.
Στο ερευνητικό μέρος της εργασίας περιγράφηκε ο τρόπος υλοποίησης της έρευνας μέσα από την ανάλυση εγκεκριμένης αρθρογραφίας με τη μέθοδο prisma. Έγινε ανάλυση της επιλεγμένης αρθρογραφίας σε πίνακα και καταγράφηκαν τα αποτελέσματα από την έρευνα. Η εργασία έκλεισε με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από το σύνολο της μελέτης.