Kypseli Logo
    • Ελληνικά
    • English
  •  Home
  •  Browse 
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • By Issue number
  • Language elLanguage en
  •  Login 
    • Sign in
    View Item 
    • Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Τεχνολογία και Ποιότητα (ΕΛΛ) / Management, Technology and Quality (in Greek)
    • View Item
    •   Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Τεχνολογία και Ποιότητα (ΕΛΛ) / Management, Technology and Quality (in Greek)
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Διερεύνηση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19: Η περίπτωση των βιομηχανιών νωπών φρούτων και λαχανικών

    Thumbnail
    View/Open
    ΔΤΠ-2022-00251.pdf (1.750Mb)
    Date
    2022-05
    Author
    Γλυνάτση, Βακίνα
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή σκοπό έχει να προσδιορίσει και να αναλύσει τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη βιομηχανία τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στον τομέα των νωπών φρούτων και λαχανικών. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε, αφορούσε τις εγχώριες βιομηχανικές επιχειρήσεις του τομέα των τροφίμων που έχουν ως αντικείμενο την συλλογή, τυποποίηση, συσκευασία, εμπόριο ή εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών. Εξαιρέθηκαν ωστόσο οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών. Όσον αφορά την προτεινόμενη μεθοδολογία, έγινε έρευνα μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου 19 ερωτήσεων που απευθυνόταν στις παραπάνω επιχειρήσεις. Ερευνήθηκε σε ποιο βαθμό οι επιχειρήσεις νωπών φρούτων και λαχανικών υιοθέτησαν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και στην εξασφάλιση πρώτων υλών. Ακόμη, μελετήθηκε εάν επηρεάστηκε η εφοδιαστική αλυσίδα νωπών φρούτων και λαχανικών κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και ποιες τεχνολογικές αλλαγές έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας από πλευράς των επιχειρήσεων, που στόχο είχαν την βελτίωση των παραγωγικών τους διαδικασιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις υιοθέτησαν σε μεγάλο βαθμό το μέτρο ορθής πρακτικής και προσωπικής υγιεινής, προχώρησαν σε έγκαιρη εξασφάλιση πρώτων υλών και σύναψη συμβολαίων με περισσότερους προμηθευτές. Ακόμη, η εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάστηκε σε μέτριο βαθμό από την έλευση της πανδημίας COVID-19. Αναφορικά με τις τεχνολογικές αλλαγές, σημειώθηκε ραγδαία ανάπτυξη ηλεκτρονικών πωλήσεων ως αποτέλεσμα των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που είχαν τεθεί από τις κυβερνήσεις
    URI
    http://hdl.handle.net/11128/5235
    Collections
    • Διοίκηση Τεχνολογία και Ποιότητα (ΕΛΛ) / Management, Technology and Quality (in Greek)

    Related items

    Showing items related by title, author, creator and subject.

    • Thumbnail

      Ο ρόλος του διευθυντή Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου, εν καιρώ πανδημίας Covid-19: Μελέτη περίπτωσης 

      Θεοδώρου, Νικόλαος (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2020-12)
      Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή αποτελεί μια προσπάθεια διερεύνησης πτυχών της συμπεριφοράς του διευθυντή δημόσιου δημοτικού σχολείου στην Κύπρο εν καιρώ πανδημίας COVID-19, εστιάζοντας κυρίως στον ρόλο του ως σχολικό ...
    • Thumbnail

      Ασφάλεια και ιδιωτικότητα σε έξυπνες εφαρμογές εγγύτητας κρουσμάτων του COVID-19 

      Σωτήρχου, Σωτηρία Τριανταφυλλιά (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2021-05)
      Η τελευταία εξάπλωση του Κορωναιού SARS-CoV-2/Covid-19 , ο οποίος πήρε το όνομά του από το έτος που εμφανίστηκε, έχει προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό σκηνικό. Επιχειρήσεις ...
    • Thumbnail

      Η μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών παράδοσης τροφίμων και της χρήσης των διαδικτυακών εφαρμογών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 

      Καμηλιέρη, Θάλεια (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2021-05)
      Οι ρυθμοί ανάπτυξης της βιομηχανίας τροφίμων σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ένα πρόσφορο έδαφος για εκατομμύρια καταναλωτές, που είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιούν διαδικτυακές εφαρμογές με σκοπό την άμεση παραγγελία και ...

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue numberThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue number

    My Account

    Sign inRegister

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013