Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΚλεάνθους, Πάρις
dc.contributor.authorΠολυκάρπου, Ανδρέας
dc.contributor.otherPolykarpou, Andreas
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2022-07-05T06:50:01Z
dc.date.available2022-07-05T06:50:01Z
dc.date.copyright2022-07-05
dc.date.issued2022-05
dc.identifier.otherΔΤΠ/2022/00252el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/5183
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΟι εξαγωγές διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο σε μια εταιρεία στα πλαίσια της ανάπτυξης και επιβίωσης της στις μέρες μας. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο γαλακτοκομικός τομέας εξακολουθεί να κυριαρχείται από ΜΜΕ που πρέπει να αναπτυχθούν. Οι αγρότες θα πρέπει να έχουν τις εξής ομάδες δεξιοτήτων, Επιχειρηματικές και διοικητικές δεξιότητες, συνεργασία και δικτύωση, πληροφορική, μάρκετινγκ και πώληση, επιχειρηματικές ιδιότητες και αξίες, τεχνικές και επαγγελματικές (π.χ δεξιότητες τυροκομίας, κτηνοτροφίας γεωργίας). Η εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία στις διεθνείς αγορές προϊόντων διατροφής. Η καλή γνώση της νοοτροπίας των ξένων επιχειρηματικών εταιρών, οι πληροφορίες και οι τάσεις της ξένης αγοράς, οι δραστηριότητες των ανταγωνιστών, η ζήτηση των καταναλωτών, η πιθανή κρατική βοήθεια μπορούν να θεωρηθούν κρίσιμες για εταιρείες που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, μια καινοτόμος συσκευασία μπορεί ακόμη και να αλλάξει την αντίληψη του προϊόντος και να δημιουργήσει μια νέα θέση στην αγορά (Rundh, 2005:670). Με τη πρόσφατη πιστοποίηση του χαλλουμιού ως Προϊόν Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) νέοι ορίζοντες διανοίγονται για το παραδοσιακό τυρί της Κύπρου. Οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν τη συνεχή αύξηση των προστατευόμενων ονομασιών Προέλευσης για παραδοσιακά προϊόντα. Τα χαρακτηριστικά των ξεχωριστών τυριών είναι η ιδιαιτερότητα όπως υποδεικνύεται από τον τόπο προέλευσης , την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος και των συστατικών του, την αισθητική παρουσίαση του προϊόντος και την προσωπική ταυτοποίηση με το προϊόν. Η παρούσα διατριβή διερευνά τις ενέργειες και την στρατηγική που υλοποίησε η εταιρεία «Φάρμα Α.Π. Πολυκάρπου και Υιοί Λίμιτεδ», τα τελευταία χρόνια για να επιτύχει στο τομέα των εξαγωγών και πιο συγκεκριμένα στις εξαγωγές του παραδοσιακού χαλλουμιού. Για την εκπόνηση της διατριβής συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για την εταιρεία, τις δραστηριότητες, τις δυνατότητες, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες, τους κινδύνους, όπως και τους στόχους της για το μέλλον.el_GR
dc.format.extent------el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΣτρατηγικές μάνατζμεντel_GR
dc.subjectStrategic managementel_GR
dc.subjectΣτρατηγικός σχεδιασμόςel_GR
dc.subjectStrategic planel_GR
dc.titleΧαλλούμι, το Κυπριακό τυρί που κατακτά τον κόσμο και καλλιεργεί κουλτούρα. Η περίπτωση της Πολυκάρπου και η ανταγωνιστική στρατηγική που ακολουθεί στο εξωτερικόel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractExports play an important role in a company in the context of its development and survival today. In many European countries the dairy sector is still dominated by SMEs that need to be developed. Farmers should have the following skill groups, Business and administrative skills, collaboration and networking, information technology, marketing and sales, business qualities and values, technical and professional (eg cheese-making, farming skills). Staff education and training are the most important factors influencing success in international food markets. Good knowledge of the mentality of foreign business companies, information and trends of the foreign market, the activities of competitors, consumer demand, possible state aid can be considered critical for companies doing business abroad. In addition, an innovative packaging can even change the perception of the product and create a new position in the market (Rundh, 2005: 670). With the recent certification of halloumi as a PDO (Protected Designation of Origin) Product, new horizons are opened for the traditional cheese of Cyprus. Current trends show a steady increase in protected Designations of Origin traditional products. The characteristics of the individual cheeses are the particularity as indicated by the place of origin, the high quality of the final product and its ingredients, the aesthetic presentation of the product and the personal identification with the product. This dissertation investigates the actions and the strategy implemented by the company "Farma A.P. Polycarpou and Sons Limited ", in recent years to succeed in the field of exports and more specifically in the exports of traditional halloumi. For the elaboration of the dissertation information was gathered about the company, the activities, the possibilities, the weaknesses, the opportunities, the risks, as well as its goals for the future.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής