Show simple item record

dc.contributor.advisorΤσουλφάς, Ιωάννης
dc.contributor.authorΨαρρά, Βιργινία
dc.contributor.otherPsarra, Virginia
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2022-05-17T09:57:30Z
dc.date.available2022-05-17T09:57:30Z
dc.date.copyright2022-05-17
dc.date.issued2021-12
dc.identifier.otherΔΤΠ/2021/00233el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/5145
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ παρούσα διατριβή αποτελεί μια εμπειρική μελέτη στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων, η οποία επιχειρεί να εξετάσει την εφαρμογή των αρχών και των εργαλείων της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας σε συγκεκριμένη εταιρεία που παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Για τον σκοπό της έρευνας διαμορφώθηκαν δύο ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από την ανώτατη διοίκηση και την υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου αντίστοιχα με τη μορφή συνέντευξης. Οι ερωτήσεις είχαν σχέση με την ηγεσία, τον στρατηγικό σχεδιασμό, την κουλτούρα της εταιρείας, τα πρότυπα που εφαρμόζονται, τη σχέση με τους πελάτες και τη συνεργασία με τους προμηθευτές. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η εταιρεία εφαρμόζει σε μεγάλο βαθμό τις αρχές των διεθνών προτύπων και έχει πιστοποιηθεί σε πιο εξειδικευμένα πρότυπα που απαιτούν οι αγορές του εξωτερικού. Από τα δεκατέσσερα διάσημα εργαλεία ποιότητας, χρησιμοποιούνται μόνο λίγα τα οποία έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες της εταιρείας. Τέλος, γίνονται προτάσεις βελτίωσης που πιθανόν να ανεβάσουν τις επιδόσεις της επιχείρησης στον παραγωγικό τομέα.el_GR
dc.format.extentvii, 78 σ. ; 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΔιοίκηση ολικής ποιότηταςel_GR
dc.subjectΔιοίκηση ολικής ποιότητας -- Βιομηχανιές τροφίμωνel_GR
dc.subjectTotal quality managementel_GR
dc.subjectTotal quality management -- Food industryel_GR
dc.titleΕφαρμογή αρχών και εργαλείων της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας σε εργοστάσιο τροφίμωνel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe current dissertation is an empirical study in the field of food industry, which attempts to examine the application of the principles and tools of Total Quality Management in a specific company that has shown an upward trend in recent years. For the purpose of the research, two questionnaires were formulated, which were completed by the top management and the quality control manager, respectively in the form of an interview. The questions were related to leadership, strategic planning, company culture, standards applied, customer relationship and supplier collaboration. The results of the research showed that the company largely applies the principles of international standards and has been certified to more specialized standards required by foreign markets. Of the fourteen famous quality tools, only few are used which have been adapted to the needs of the company. Finally, improvement proposals are made that are likely to increase the company's performance in the productive sector.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record