dc.contributor.advisor | Τσουλφάς, Ιωάννης | |
dc.contributor.author | Ψαρρά, Βιργινία | |
dc.contributor.other | Psarra, Virginia | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T09:57:30Z | |
dc.date.available | 2022-05-17T09:57:30Z | |
dc.date.copyright | 2022-05-17 | |
dc.date.issued | 2021-12 | |
dc.identifier.other | ΔΤΠ/2021/00233 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/5145 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Η παρούσα διατριβή αποτελεί μια εμπειρική μελέτη στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων, η οποία επιχειρεί να εξετάσει την εφαρμογή των αρχών και των εργαλείων της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας σε συγκεκριμένη εταιρεία που παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.
Για τον σκοπό της έρευνας διαμορφώθηκαν δύο ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από την ανώτατη διοίκηση και την υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου αντίστοιχα με τη μορφή συνέντευξης. Οι ερωτήσεις είχαν σχέση με την ηγεσία, τον στρατηγικό σχεδιασμό, την κουλτούρα της εταιρείας, τα πρότυπα που εφαρμόζονται, τη σχέση με τους πελάτες και τη συνεργασία με τους προμηθευτές.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η εταιρεία εφαρμόζει σε μεγάλο βαθμό τις αρχές των διεθνών προτύπων και έχει πιστοποιηθεί σε πιο εξειδικευμένα πρότυπα που απαιτούν οι αγορές του εξωτερικού. Από τα δεκατέσσερα διάσημα εργαλεία ποιότητας, χρησιμοποιούνται μόνο λίγα τα οποία έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες της εταιρείας. Τέλος, γίνονται προτάσεις βελτίωσης που πιθανόν να ανεβάσουν τις επιδόσεις της επιχείρησης στον παραγωγικό τομέα. | el_GR |
dc.format.extent | vii, 78 σ. ; 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.publisher | Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Διοίκηση ολικής ποιότητας | el_GR |
dc.subject | Διοίκηση ολικής ποιότητας -- Βιομηχανιές τροφίμων | el_GR |
dc.subject | Total quality management | el_GR |
dc.subject | Total quality management -- Food industry | el_GR |
dc.title | Εφαρμογή αρχών και εργαλείων της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας σε εργοστάσιο τροφίμων | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | The current dissertation is an empirical study in the field of food industry, which attempts to examine the application of the principles and tools of Total Quality Management in a specific company that has shown an upward trend in recent years.
For the purpose of the research, two questionnaires were formulated, which were completed by the top management and the quality control manager, respectively in the form of an interview. The questions were related to leadership, strategic planning, company culture, standards applied, customer relationship and supplier collaboration.
The results of the research showed that the company largely applies the principles of international standards and has been certified to more specialized standards required by foreign markets. Of the fourteen famous quality tools, only few are used which have been adapted to the needs of the company. Finally, improvement proposals are made that are likely to increase the company's performance in the productive sector. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |