Show simple item record

dc.contributor.advisorΣάμιτας, Αριστείδης
dc.contributor.authorΠανέρης, Μανώλης
dc.contributor.otherPaneris, Manolis
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2021-09-09T10:33:27Z
dc.date.available2021-09-09T10:33:27Z
dc.date.copyright2021-09-09
dc.date.issued2021-04
dc.identifier.otherMBA/2021/00860el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/5047
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ παρούσα έρευνα εξετάζει την επίδραση του COVID-19 στο τουριστικό προϊόν. Προς αυτό τον σκοπό, η έρευνα διεξάγει μία δευτερογενή βιβλιογραφική ανασκόπηση στον τομέα και τη βιομηχανία της φιλοξενίας και του τουρισμού, της επιρροής που είχε ο COVID-19 στους ανωτέρω τομείς, αλλά και τις συνέπειες του COVID-19 στο τουριστικό προϊόν, όπως είναι η τουριστική προσφορά, η τουριστική ζήτηση, η διαχείριση προορισμών και πολιτικών, αλλά και η επίδραση που είχε η νόσος στις παρεμφερείς με τη φιλοξενία και τουρισμό τομείς, όπως είναι οι αερομεταφορές, η εστίαση, και οι κρουαζιέρες. Έπειτα, για την πραγματοποίηση της έρευνας χρησιμοποιήθηκε η ποσοτική ανάλυση, προκειμένου να διερευνηθεί το ποσοστό επιρροής των τουριστικών υπηρεσιών από τον Covid-19 στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε ερωτηματολόγιο, μοιράστηκε ηλεκτρονικά, και συλλέχθηκαν τα απαραίτητα αποτελέσματα. Με βάση τα αποτελέσματα, οι τουριστικές υπηρεσίες βρέθηκαν επηρεασμένες κατά πολύ από τον Covid-19, ωστόσο έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις όπου θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.el_GR
dc.format.extent-----el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectCovid-19 -- Τουριστικό προϊόνel_GR
dc.subjectCovid-19 -- Tourism productel_GR
dc.titleΗ επίδραση του Covid 19 στο τουριστικό προϊόνel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe present study examines the effect of COVID-19 on the tourism product. To this end, the research conducts a secondary literature review in the hospitality and tourism sector and industry, the impact that COVID-19 had on the above sectors, but also the effects of COVID-19 on the tourism product, such as tourism supply, tourism demand, destination management and policies, but also the impact the disease has had on areas similar to hospitality and tourism, such as aviation, catering, and cruises. Then, for the realization of the research, the quantitative analysis was used, in order to investigate the percentage of influence of the tourist services from Covid-19 in Greece. A questionnaire was designed, distributed electronically, and the necessary results were collected. Based on the results, tourism services were found to be heavily influenced by Covid-19, however some solutions have been found where they could help address it.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record