dc.contributor.advisor | Σάμιτας, Αριστείδης | |
dc.contributor.author | Πανέρης, Μανώλης | |
dc.contributor.other | Paneris, Manolis | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2021-09-09T10:33:27Z | |
dc.date.available | 2021-09-09T10:33:27Z | |
dc.date.copyright | 2021-09-09 | |
dc.date.issued | 2021-04 | |
dc.identifier.other | MBA/2021/00860 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/5047 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Η παρούσα έρευνα εξετάζει την επίδραση του COVID-19 στο τουριστικό προϊόν. Προς αυτό τον σκοπό, η έρευνα διεξάγει μία δευτερογενή βιβλιογραφική ανασκόπηση στον τομέα και τη βιομηχανία της φιλοξενίας και του τουρισμού, της επιρροής που είχε ο COVID-19 στους ανωτέρω τομείς, αλλά και τις συνέπειες του COVID-19 στο τουριστικό προϊόν, όπως είναι η τουριστική προσφορά, η τουριστική ζήτηση, η διαχείριση προορισμών και πολιτικών, αλλά και η επίδραση που είχε η νόσος στις παρεμφερείς με τη φιλοξενία και τουρισμό τομείς, όπως είναι οι αερομεταφορές, η εστίαση, και οι κρουαζιέρες. Έπειτα, για την πραγματοποίηση της έρευνας χρησιμοποιήθηκε η ποσοτική ανάλυση, προκειμένου να διερευνηθεί το ποσοστό επιρροής των τουριστικών υπηρεσιών από τον Covid-19 στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε ερωτηματολόγιο, μοιράστηκε ηλεκτρονικά, και συλλέχθηκαν τα απαραίτητα αποτελέσματα. Με βάση τα αποτελέσματα, οι τουριστικές υπηρεσίες βρέθηκαν επηρεασμένες κατά πολύ από τον Covid-19, ωστόσο έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις όπου θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του. | el_GR |
dc.format.extent | ----- | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.publisher | Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Covid-19 -- Τουριστικό προϊόν | el_GR |
dc.subject | Covid-19 -- Tourism product | el_GR |
dc.title | Η επίδραση του Covid 19 στο τουριστικό προϊόν | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | The present study examines the effect of COVID-19 on the tourism product. To this end, the research conducts a secondary literature review in the hospitality and tourism sector and industry, the impact that COVID-19 had on the above sectors, but also the effects of COVID-19 on the tourism product, such as tourism supply, tourism demand, destination management and policies, but also the impact the disease has had on areas similar to hospitality and tourism, such as aviation, catering, and cruises. Then, for the realization of the research, the quantitative analysis was used, in order to investigate the percentage of influence of the tourist services from Covid-19 in Greece. A questionnaire was designed, distributed electronically, and the necessary results were collected. Based on the results, tourism services were found to be heavily influenced by Covid-19, however some solutions have been found where they could help address it. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |