Το διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ) στην Ελλάδα και η εφαρμογή αυτού στις οικίες ευπαθών ομάδων. Μελέτη περίπτωση. Έρευνα αγοράς της εφαρμογής του ΙοΤ σε οικία που διαμένουν ηλικιωμένοι.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2020-05Συγγραφέας
Ζερβόπουλος Π., Δημήτριος
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Στη σημερινή εποχή η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και ολοένα και περισσότερες καινοτόμες συσκευές και εφαρμογές αναπτύσσονται. Όλες αυτές οι συσκευές για να μπορέσουν να αλληλοεπιδρούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τον άνθρωπο, θα πρέπει να συνδεθούν σε ένα κοινό σύστημα. Έτσι, «γεννήθηκε» το ΙΟΤ και υπολογίζεται πως έως και το 2020 είκοσι δισεκατομμύρια συσκευές θα σχετίζονται με αυτό ενώ ο αριθμός των διασυνδέσεων του διαδικτύου θα ανέλθει σε είκοσι επτά δισεκατομμύρια έως το 2025. Το ΙΟΤ δίνει τη δυνατότητα της αύξησης της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται το διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙΟΤ) στην Ελλάδα δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα προβλήματα ασφάλειας του ΙΟΤ καθώς και το μερίδιο αγοράς των συσκευών ΙΟΤ. Τέλος, παρουσιάζεται η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ηλικιωμένους (ηλικίας 65 ετών και άνω) σχετικά με το ΙΟΤ και τις εφαρμογές αυτού.
Λέξεις κλειδιά: Διαδίκτυο των πραγμάτων, IOT, κίνδυνοι ασφάλειας, ηλικιωμένοι