dc.contributor.advisor | Κλεάνθους, Πάρις | |
dc.contributor.author | Πετεβίνου, Πέτρος | |
dc.contributor.other | Petevinou, Petros | |
dc.coverage.spatial | Κύπρος | el_GR |
dc.date.accessioned | 2019-07-30T09:41:28Z | |
dc.date.available | 2019-07-30T09:41:28Z | |
dc.date.copyright | 2019-07-30 | |
dc.date.issued | 2019-05 | |
dc.identifier.other | ΔΤΠ/2019/00148 | el_GR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11128/4225 | |
dc.description | Περιέχει βιβλιογραιφκές παραπομπές. | el_GR |
dc.description.abstract | Πως ο καφές έγινε το απαραίτητο «αξεσουάρ» στην καθημερινότητα μας. Πως το «τρίτο κύμα καφέ» κατέκτησε τον κόσμο και καλλιεργεί κουλτούρα. Η περίπτωση της Coffee Berry, μίας νέας επιχειρηματικής ιδέας, και πως μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει, εκτός από τις εντυπώσεις και ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στο χώρο του «street coffee».
Επιχειρήσαμε λοιπόν να επαληθεύσουμε την νέα τάση που φαίνεται να κατακτά και την Κύπρο μέσα από έρευνα της αγοράς, προκειμένου να αλιεύσουμε απόψεις, συνήθειες και προτιμήσεις. Η ανάλυση των ερωτηματολογίων, αλλά και άλλων δευτερογενών ευρημάτων ανάδειξαν ακριβώς αυτή τη νέα τάση.
Η ανάλυση του μάκρο και μίκρο-περιβάλλοντος της αγοράς καφέ στην Κύπρο, η ανάλυση SWOT, καθώς και η ανάλυση της στρατηγικής 4P που εξετάστηκαν για την περίπτωση της Coffee Berry στην Κύπρο βοήθησαν στην επιβεβαίωση των ευρημάτων της πρωτογενής και δευτερογενής έρευνας.
Οι καταναλωτές άλλαξαν συνήθειες και με την πάροδο του χρόνου αποκτούν μια πιο απαιτητική κουλτούρα για τις γευστικές προτιμήσεις που έχουν για τον καφέ. Λέξεις όπως «barista» και «single origin» μπαίνουν στην καθημερινότητα τους και επίσημα ζούμε το τρίτο «κύμα» καφέ.
Οι φούρνοι Ζορπά διέκριναν την προοπτική που η επιχειρηματική ευκαιρία της πρώιμης αλυσίδας καφέ Coffee Berry προσέφερε και εφαρμόζοντας ένα χαμηλού ρίσκου μοντέλο, το «shop in shop», στόχευσαν στους υφιστάμενους πελάτες τους ταξιδεύοντας τους σε ένα γευστικό ταξίδι με άρωμα Βραζιλίας, Κολομβίας και Γουατεμάλας.
Ο καφές Coffee Berry με δυνατά στρατηγικά όπλα στην φαρέτρα του, την μοναδική ποιότητα του, τις αναρίθμητες ποικιλίες του και την άρτια επαγγελματική κατάρτιση των ανθρώπων του, εκχυλίζεται στο φλιτζάνι μας ως ο «απόλυτος» καφές. | el_GR |
dc.format.extent | vii, 94 σ. ; 30 εκ. | el_GR |
dc.language | gr | el_GR |
dc.language.iso | gr | el_GR |
dc.publisher | Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | el_GR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | el_GR |
dc.subject | Επιχειρήσεις -- Κύπρος | el_GR |
dc.subject | Business -- Cyprus | el_GR |
dc.subject | Επιχειρησιακός σχεδιασμός | el_GR |
dc.subject | Business plan | el_GR |
dc.title | Καφές, το απαραίτητο "αξεσουάρ" στην καθημερινότητα μας. Πως το "τρίτο κύμα καφέ" κατέκτησε τον κόσμο και καλλιεργεί κουλτούρα. Η περίπτωση της Coffee Berry και η ανταγωνιστική στρατηγική που ακολουθεί. | el_GR |
dc.type | Μεταπτυχιακή Διατριβή | el_GR |
dc.description.translatedabstract | How coffee became the essential “accessory” in our life. How the third “wave” of coffee occupies the global market and educates culture. The case of Coffee Berry, and how in a short period of time managed to gain a significant share of market in the field of “street coffee”.
We tried to prove the new trend that seem to occupies also the Cyprus market, by using a market research in order to bring out opinions, behaviors and preferences. The analyzation of the questioners and with the help of other secondary findings brought out this trend.
The analyzation of macro and micro environment of the coffee market in Cyprus, the SWOT analysis and the analysis of the 4P strategy regarding the Coffee Berry in Cyprus, also help to confirm the findings of the primary and secondary research.
The consumers changed their habits and by the passage of the time acquire a more demanding culture about their coffee’s tasting preferences. Words like “barista” and “single origin” are now in their everyday life and we officially live the third “wave” of coffee.
Zorpas bakeries recognized the succeed of the business potential that the new coffee chain of Coffee Berry offered and by implementing a low risk model, the shop in shop model, targeted to the existing customers and travel with them to a tasteful trip with flavor of Brazil, Colombia and Guatemala.
The coffee of Coffee Berry with strong strategic guns in its quiver, the unique quality, the many different variety of coffees and the mastery of their “baristas”, extracted in our cup as the “absolute” coffee. | el_GR |
dc.format.type | pdf | el_GR |