Show simple item record

dc.contributor.advisorΦωτιάδης, Θωμάς
dc.contributor.authorΧρήστου, Κωνσταντίνος
dc.contributor.otherChristou, Constantinos
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2018-09-05T14:16:22Z
dc.date.available2018-09-05T14:16:22Z
dc.date.copyright2018-09-05
dc.date.issued2018-05
dc.identifier.otherMBA/2018/00631el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/3677
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ παραγωγή χοίρων στις χώρες του ΟΟΣΑ εγείρει ορισμένες πολιτικές προκλήσεις όσον αφορά την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση της βιώσιμης γεωργίας. Το χοιρινό κρέας αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της παγκόσμιας κατανάλωσης κρέατος και οι χοίροι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στη μετατροπή ζωοτροφών σε κρέας (160 ημέρες εκτροφής). Δεδομένης της ταχέως αναπτυσσόμενης παγκόσμιας ζήτησης για κρέας και της προβλεπόμενης ανάγκης για αύξηση κατά 20% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων έως το 2020, ο τομέας των χοιρινών θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση αυτής της ζήτησης. Ταυτόχρονα, οι περιβαλλοντικές συνέπειες της παραγωγής χοίρων είναι αυξανόμενης ανησυχίας του κοινού, ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων των χοίρων σε σχέση με τη ρύπανση του νερού και της ατμόσφαιρας. Υπάρχουν επίσης ζητήματα ανθρώπινης υγείας, ειδικά για όσους ασχολούνται ή που διαμένουν κοντά σε μεγάλες χοιροτροφικές επιχειρήσεις. Η παρούσα έρευνα μελετά τις απόψεις 26 υπευθύνων χοιροτροφικών επιχειρήσεων στην Ήπειρο για το πράσινο μάρκετινγκ. Συγκεκριμένα, αναλύει την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη, την περιβαλλοντική διαχείριση και τις πρακτικές πράσινου μάρκετινγκ που εφαρμόζουν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ΕΚΕ βοηθά και την επιχείρηση και τους εργαζομένους και τους αποδέκτες των υπηρεσιών της επιχείρησης, ωστόσο το κόστος, η γραφειοκρατία και η έλλειψη ενημέρωσης αποτρέπουν την εφαρμογή της, αλλά η ανταγωνιστικότητα, η προβολή και η βελτίωση σχέσεων με κάθε εμπλεκόμενο ενισχύουν την εφαρμογή της.el_GR
dc.format.extent81 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.publisherΑνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρουel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΕταιρική κοινωνική ευθύνηel_GR
dc.subjectCorporate social responsibilityel_GR
dc.subjectΠράσινο μάρκετινγκel_GR
dc.subjectGreen Marketingel_GR
dc.titleΤο πράσινο Marketing. Μελέτη περίπτωσης: Οι χοιροτροφικές επιχειρήσεις της Ηπείρουel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe production of pigs in OECD countries raises some political challenges in terms of the economic, environmental and social dimension of sustainable agriculture. Pork represents almost 40% of the world meat consumption and pigs are extremely effective in converting feed to meat (160 days of farming). Given the rapidly growing global demand for meat and the foreseeable need for a 20% increase in world food production by 2020, the pig sector will continue to play an important role in meeting this demand. At the same time, the environmental implications of pig production are increasing public concern, particularly with regard to the management of pig manure in relation to water and air pollution. There are also human health issues, especially for those who work or live near large pig-breeding businesses. This research investigates the opinions of the directors of 26 pig producing companies in Epirus on green marketing. In particular, it analyzes their corporate social responsibility, the environmental management they apply and the green marketing practices they apply. According to the results, corporate social responsibility helps the company, the employees and the recipients of the company's services, but costs, bureaucracy and lack of information prevents it from being implemented, but the competitiveness, visibility and improvement of relations with each other involved strengthen its implementation.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record