Show simple item record

dc.contributor.advisorΚλεάνθους, Πάρις
dc.contributor.authorΖακχαίου, Κατερίνα
dc.contributor.otherZakxeou, Katerina
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2017-08-29
dc.date.accessioned2017-08-29T10:47:43Z
dc.date.available2017-08-29T10:47:43Z
dc.date.copyright2017-06
dc.date.issued2017-08-29
dc.identifier.otherMBA/2017/00552el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/3035
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΣκοπός της μεταπτυχιακής διατριβής αυτής, είναι η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της Κύπρου, που στόχο έχει την προσέλκυση όλο και περισσοτέρων τουριστών στο νησί. Η προώθηση και η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού της Κύπρου έχει σαν αποτέλεσμα την εξεύρεση μεθόδων και δράσεων προβολής της Γαστρονομίας. Η γαστρονομική εμπειρία που θα παρέχεται στον τουρίστα, θα πρέπει να έχει το πλεονέκτημα της προβολής της Κύπρου σαν γαστρονομικού τουρισμού. Έτσι, παράλληλα να μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του κυπριακού προϊόντος διεθνώς. Μέσω βιβλιογραφικής έρευνας προσδιοριστήκαν οι στόχοι και έγινε μια αναγνώριση των κυριοτέρων στοιχείων της Κυπριακής γαστρονομίας και της τοπικής κουλτούρας. Έγινε μια έρευνα με τα κυριότερα και δημοφιλέστερα τοπικά εδέσματα της Κύπρου, έγινε παράλληλα έρευνα σχετικά με την αξιολόγηση δράσεων που έχουν γίνει για την έως τώρα ανάπτυξη και προώθηση της κυπριακής γαστρονομίας και ποιες διεθνείς τάσεις επικρατούν στο παρόν στάδιο ως προς τον ποιοτικό τουρισμό. Μετέπειτα, ακολουθήθηκε η συλλογή των ποιοτικών στοιχείων μέσω του ερωτηματολογίου. Βάσει της έρευνας που προηγήθηκε, δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο, όπου με την ποσοτική έρευνα πήραμε ένα δείγμα από 100 τουρίστες σχετικά με τη γαστρονομική εμπειρία που είχαν στην Κύπρο, καθώς και τις εντυπώσεις τους. Η έρευνα κύλησε ομαλά και έτσι μαζέψαμε ένα ικανοποιητικό αριθμό αποτελεσμάτων. Μέσα από τη μελέτη των αποτελεσμάτων αυτών, αντλήσαμε πληροφορίες σχετικά με τη γαστρονομική τους εμπειρία στην Κύπρο και σε ποιο βαθμό την αξιολογούν σε συνδυασμό με τη διαμονή τους στην Κύπρο. Εντοπίστηκαν πιθανά προβλήματα και αδυναμίες, αλλά και ευκαιρίες και πλεονεκτήματα της παροχής της γαστρονομικής εμπειρίας στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια, αλλά και σύμφωνα με την πρωτογενή έρευνα που απορρέει από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, εξήχθησαν κάποια συμπεράσματα και αναλόγως έγιναν κάποιες προτάσεις δράσεων του τουριστικού προϊόντος της Κύπρουel_GR
dc.format.extentvi, 77 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΓαστρονομικός Τουρισμός -- Κύπροςel_GR
dc.subjectGastronomic Tourism -- Cyprusel_GR
dc.titleΓαστρονομικός τουρισμός στη Κύπροel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThis thesis aims to identify the importance of “Gastronomy” in the context of tourism and the degree it affects tourism in Cyprus. This purpose sets the agenda for the rest of the study. A theoretical background from previous studies was initially analyzed in order to gather information and define the most important elements of local culture and gastronomy. Following that, a tourist targeted survey was designed in order to investigate whether “Gastronomy” indeed influences someone’s decision when choosing a destination and whether Cyprus is considered to be a “Gastronomic” destination. More specifically it was designed to identify the most popular gastronomy-related programs and events in Cyprus, their promotion to interested parties and global trends affecting tourist attraction Quantitative data were gathered through an online survey tool using mainly closed-ended questions. The sampling frame of this research was people that had visited Cyprus at least once and the sample size of this survey amounted to 100 people. Their answers contributed to a better understating of their “gastronomic experience” during their stay on the island and to an evaluation of that experience to the degree that it would affect suggesting Cyprus as a destination worth visiting. Finally, the data that were analyzed combined with the literature review, resulted in forming a SWOT analysis (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) on the “Gastronomic tourism” in Cyprus along with implications to the existing and future “Tourism package/product” Cyprus has to offer.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record