Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΝικολάου, Ντάϊνα
dc.contributor.authorKoumi, Iacovos
dc.contributor.otherΚουμή, Ιάκωβος
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2017-02-10
dc.date.accessioned2017-02-13T07:37:01Z
dc.date.available2017-02-13T07:37:01Z
dc.date.copyright2017-01
dc.date.issued2017-02-13
dc.identifier.otherMBA/2017/00484el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/2767
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractThe aim of this study is to examine the factors that affect the attractiveness of the Hotel & Catering Program (HCP) in public technical schools of the secondary education in Cyprus. The contribution and importance of this study is to explore its current status and recognize its weaknesses in order to promote solutions which will attract more students to attend these courses. The current circumstances, have once again stressed the importance and contribution of the tourism industry as well as the role of the hotel and catering schools in both the local economy and society. The findings of this master thesis support that the overall gloomy misconceptions created in the past, prevents students from choosing these programs. Hence in fulfilling the aim of the study, three objectives were identified: (a) to examine the factors which affect the reputation of the programs of hotel and catering in technical schools, (b) to develop modern methods of improving the attraction of new students and (c) to suggest marketing strategies for repositioning the hotel and catering programs. A review of existing literature sources (secondary data) was considered appropriate in fulfilling the first objective in order to set the theoretical foundations of the study, and in order to identify and evaluate previously related academic study. Additionally, qualitative and quantitative research techniques (primary data) were involved in satisfying the objectives of this study. The survey addressed a total of 149 students from the Class C’ of Gymnasium, the Class A’ of the Paralimni Lyceum and Paralimni Technical School as well as 11 hotel employers. All students have been randomly selected. A descriptive, mixed method study research design was used. All questionnaires have been gathered and the responses have been analysed using Excel spreadsheet and SPSS statistics software. Since all answers were non Normal and non-parametric testing in the form of Wilcoxon, the Mann-Whitney U and Kruskal Wallis testing were used for comparisons between grouping variables. The survey generally reveals that Vocational Education and Training (VET) is normally considered a shelter for ‘’weak’’ students who seek courses that would prepare them for employment in the “technical” professions. It has also emerged that students with higher grades and parents with higher income have a negative opinion and attitudes towards technical schools, hence more information should be provided in order to highlight the benefits of the vocational programs. This study concludes with recommendations for future research. According to the findings, this thesis attempted to suggest new marketing strategies in order to reinforce the level of the HCP.el_GR
dc.format.extentxii, 96 σ. 30 εκ.el_GR
dc.languageenel_GR
dc.language.isoenel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΞενοδοχειακά και Επισιτιστικά προγράμματα -- Δευτεροβάθμια εκπαίδευση -- Κύπροςel_GR
dc.subjectHotel & Catering programs -- Secondary education -- Cyprusel_GR
dc.titleImproving the attractiveness of the hotel & catering programs: A case study of public technical & vocational schools of Cyprusel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractΟ σκοπός αυτής της μελέτης είναι να εξετάσει τους παράγοντες που επηρεάζουν την ελκυστικότητα του κλάδου των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών προγραμμάτων στις δημόσιες Τεχνικές Σχολές των δευτεροβάθμιων σπουδών στην Κύπρος. Η συμβολή και η σημασία της μελέτης είναι να διερευνήσει την τρέχουσα κατάσταση και να αναγνωρίσει τις αδυναμίες του συγκεκριμένου κλάδου για να προωθήσει λύσεις που θα προσελκύσουν περισσότερους φοιτητές να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα. Οι τρέχουσες συνθήκες, τόνισαν για άλλη μια φορά τη σημασία και τη συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και το ρόλο των ξενοδοχειακών σχολών στην τοπική οικονομία και την κοινωνία, αντίστοιχα. Τα ευρήματα αυτής της μεταπτυχιακής εργασίας υποστηρίζουν ότι οι γενικά έντονες παρανοήσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, αποτρέπουν τους φοιτητές από την επιλογή αυτών των προγραμμάτων. Ως εκ τούτου, κατά την εκπλήρωση αυτού του στόχου, εντοπίστηκαν τρεις στόχοι: (α) να εξετάσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη φήμη των προγραμμάτων του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών τεχνών σε τεχνικές σχολές, (β) την ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων για τη βελτίωση της προσέλκυσης νέων φοιτητών και (γ) να προτείνει στρατηγικές μάρκετινγκ για την επανατοποθέτηση των προγραμμάτων κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών τεχνών. Μια ανασκόπηση των υφιστάμενων πηγών βιβλιογραφίας (δευτερογενή δεδομένα), κρίθηκε σκόπιμο για την εκπλήρωση του πρώτου στόχου, προκειμένου να ρυθμίσει τις θεωρητικές βάσεις της μελέτης, αλλά και να εντοπιστούν και να αξιολογηθούν προηγούμενες σχετικές ακαδημαϊκές μελέτες. Επιπλέον, οι ποιοτικές και ποσοτικές τεχνικές έρευνας (πρωτογενών δεδομένων) συμμετείχαν στην εκπλήρωση των στόχων της παρούσας μελέτης. Η έρευνα απευθύνθηκε συνολικά 149 μαθητές από την τρίτη τάξη του Γυμνασίου, την πρώτη τάξη του Γυμνασίου Παραλιμνίου και της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου, καθώς και 11 εργοδότες ξενοδοχείων της περιοχής. Όλοι οι μαθητές είχαν επιλεγεί τυχαία. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκε μια περιγραφική, μικτή ερευνητική μέθοδος και σχεδιαστική μελέτη. Όλα τα ερωτηματολόγια συγκεντρώθηκαν και οι απαντήσεις αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας υπολογιστικό φύλλο Excel και το λογισμικό στατιστικής SPSS. Δεδομένου ότι όλες οι απαντήσεις ήταν μη κανονικές και μη παραμετρικές οι έλεγχοι με τη μορφή Wilcoxon, τα κριτήρια Mann-Whitney U και Kruskal Wallis χρησιμοποιήθηκαν για συγκρίσεις μεταξύ των μεταβλητών ομαδοποίησης. Το βασικό ερώτημα της έρευνας επικεντρώνεται στην εξέταση των παραγόντων που επηρεάζουν τη φήμη των προγραμμάτων των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών τεχνών σε τεχνικές σχολές, η οποία έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση και επιπλέον την εξερεύνηση των σύγχρονων μεθόδων για να τις κάνει πιο ελκυστικές. Επιπλέον, η έρευνα αυτή αποσκοπεί στο να προτείνει στρατηγικές και μεθόδους για την επανατοποθέτηση των προγραμμάτων HCP στο χώρο της δημόσιας, επαγγελματικής δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, καθώς επίσης και την εξερεύνηση στις προοπτικές που έχουν οι μαθητές από τα προγράμματα αυτά. Η έρευνα αποκαλύπτει γενικά ότι η Τεχνική Εκπαίδευση συνήθως θεωρείται ως ένα καταφύγιο για '' αδύναμους '' μαθητές που αναζητούν μαθήματα τα οποία θα τους προετοιμάσουν για την απασχόληση τους σε «τεχνικά» επαγγέλματα. Έχει επίσης, προκύψει ότι οι μαθητές με υψηλότερους βαθμούς αλλά και οι γονείς με υψηλότερο εισόδημα έχουν αρνητική γνώμη και στάση απέναντι τεχνικές σχολές, ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες ώστε να αναδείξουμε τα οφέλη των προγραμμάτων Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτισης. Αυτό το έγγραφο καταλήγει με προτάσεις για μελλοντική έρευνα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η διατριβή αυτή προσπάθησε να προτείνει νέες στρατηγικές μάρκετινγκ, προκειμένου να ενισχύσει το επίπεδο των προγραμμάτων του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής