Repository logo
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Collections
  • Research Outputs
  • Projects
  • People
  • Statistics
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Ψηφιακό Αποθετήριο ΚΥΨΕΛΗ / Kypseli Digital Repository
  3. Theses / Διατριβές και Πτυχιακές Εργασίες
  4. Μεταπτυχιακές Διατριβές / Master Τheses
  5. Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα (ΕΛΛ) / Information and Communication Systems (in Greek)
  6. Εξόρυξης γνώμης για πολιτικά πρόσωπα απο αναρτήσεις στο Twitter
 
  • Details
Options

Εξόρυξης γνώμης για πολιτικά πρόσωπα απο αναρτήσεις στο Twitter

Author(s)
Κουτσού, Θεοδώρα
Date Issued
2015-02-16
Faculty
Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών / Faculty of Pure and Applied Sciences 
Abstract
Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κατά την περίοδο εκλογών, χρησιμοποιούνται για να προβάλλονται οι υποψήφιοι, να εκφράζονται οι απόψεις των πολιτικών αλλά και να τους παρακολουθούν οι χρήστες. Ταυτόχρονα οι χρήστες εκφράζουν και αυτοί την άποψη τους και έτσι αποτελεί μια σύγχρονη επικοινωνία με τους υποψηφίους. Η πλατφόρμα του Twitter είναι η τελευταία τάση στον παγκόσμιο ιστό και χρησιμοποιείται για διάφορα σενάρια από ένα ευρύ σύνολο χρηστών παγκοσμίως. Από τα tweets που αναρτούνται μπορούμε να ανακαλύψουμε πολύτιμες πληροφορίες, γιατί μέσα από αυτές εκφράζουν τις απόψεις τους για τα διάφορα προϊόντα αγοράς, πολιτικά θέματα που απασχολούν τους χρήστες. Περιλαμβάνοντας, ένα έντονο σημασιολογικό περιεχόμενο είναι δύσκολο να μπορέσει κανείς να τα διαβάσει αυτά τα πολυάριθμα σχόλια και συζητήσεις.
Η εξόρυξη γνώμης/ ανάλυσησυναισθήματος έχει τις δυνατότητεςνα ικανοποιήσει τις ανάγκες αφού η εξόρυξη γνώμης είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και στοχεύει να προσδιορίσει την υποκειμενική στάση του ομιλούντος ή του γράφοντος σχετικά με ένα ζήτημα δημιουργώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα. Επίσης το ανάλυση συναισθήματος μεταφέρει τα λεγόμενα των χρηστών ταξινομώντας αν είναι θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα.
Σε αυτή την διπλωματική εργασία, επικεντρωνόμαστε στις διάφορες αναρτήσεις των χρηστών που ασχολούνται με πολιτικές συζητήσεις στην Κύπρο και στην περιφέρεια της Αττικής (Ελλάδα) που είναι γραμμένες στην ελληνική γλώσσα κατά την περίοδο των Δημοτικών-Περιφερειακών Εκλογών και τις Ευρωεκλογές 2014. Η συλλογή των δεδομένων έγινε με το εργαλείο TwitterAPI για ένα χρονικό διάστημα επικεντρώνοντας στα δημοφιλέστερα κόμματα. Προτείναμε ένα τρόπο για να ταξινομούμε αυτόματα τα tweets ανά κόμμα,χτίζοντας ένα αλγόριθμο για να προσδιορίσουμε αν το συναίσθημα τους είναι θετικό αρνητικό ή ουδέτερο. Τέλος, τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τα πραγματικά αποτελέσματα.
Publisher
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Format
vii, 121 σ. εικ., 30 εκ.
Subjects

Μέσα Κοινωνικής Δικτύ...

Social media -- Elect...

File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

ΠΛΗ-2015-00161.pdf

Size

2.9 MB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):8e17b6e2714860d791add8d42066d1f8

  • Contact Us
  • Cookie settings
  • Open University of Cyprus
  • OUC Library
  • Policies
  • Accessibility and Data Protection

Find us on:

FacebookFacebook

Built with DSpace-CRIS software - Extension maintained and optimized by 4Science - Powered by Dataly