Repository logo
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Collections
  • Research Outputs
  • Projects
  • People
  • Statistics
  • English
  • Ελληνικά
  • Log In
    Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Ψηφιακό Αποθετήριο ΚΥΨΕΛΗ / Kypseli Digital Repository
  3. Theses / Διατριβές και Πτυχιακές Εργασίες
  4. Μεταπτυχιακές Διατριβές / Master Τheses
  5. Διοίκηση Τεχνολογία και Ποιότητα (ΕΛΛ) / Management, Technology and Quality (in Greek)
  6. Καφές, το απαραίτητο "αξεσουάρ" στην καθημερινότητα μας. Πως το "τρίτο κύμα καφέ" κατέκτησε τον κόσμο και καλλιεργεί κουλτούρα. Η περίπτωση της Coffee Berry και η ανταγωνιστική στρατηγική που ακολουθεί.
 
  • Details
Options

Καφές, το απαραίτητο "αξεσουάρ" στην καθημερινότητα μας. Πως το "τρίτο κύμα καφέ" κατέκτησε τον κόσμο και καλλιεργεί κουλτούρα. Η περίπτωση της Coffee Berry και η ανταγωνιστική στρατηγική που ακολουθεί.

Author(s)
Πετεβίνου, Πέτρος
Date Issued
2019-05
Faculty
Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης / Faculty of Economics and Management 
Abstract
Πως ο καφές έγινε το απαραίτητο «αξεσουάρ» στην καθημερινότητα μας. Πως το «τρίτο κύμα καφέ» κατέκτησε τον κόσμο και καλλιεργεί κουλτούρα. Η περίπτωση της Coffee Berry, μίας νέας επιχειρηματικής ιδέας, και πως μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει, εκτός από τις εντυπώσεις και ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στο χώρο του «street coffee».
Επιχειρήσαμε λοιπόν να επαληθεύσουμε την νέα τάση που φαίνεται να κατακτά και την Κύπρο μέσα από έρευνα της αγοράς, προκειμένου να αλιεύσουμε απόψεις, συνήθειες και προτιμήσεις. Η ανάλυση των ερωτηματολογίων, αλλά και άλλων δευτερογενών ευρημάτων ανάδειξαν ακριβώς αυτή τη νέα τάση.
Η ανάλυση του μάκρο και μίκρο-περιβάλλοντος της αγοράς καφέ στην Κύπρο, η ανάλυση SWOT, καθώς και η ανάλυση της στρατηγικής 4P που εξετάστηκαν για την περίπτωση της Coffee Berry στην Κύπρο βοήθησαν στην επιβεβαίωση των ευρημάτων της πρωτογενής και δευτερογενής έρευνας.
Οι καταναλωτές άλλαξαν συνήθειες και με την πάροδο του χρόνου αποκτούν μια πιο απαιτητική κουλτούρα για τις γευστικές προτιμήσεις που έχουν για τον καφέ. Λέξεις όπως «barista» και «single origin» μπαίνουν στην καθημερινότητα τους και επίσημα ζούμε το τρίτο «κύμα» καφέ.
Οι φούρνοι Ζορπά διέκριναν την προοπτική που η επιχειρηματική ευκαιρία της πρώιμης αλυσίδας καφέ Coffee Berry προσέφερε και εφαρμόζοντας ένα χαμηλού ρίσκου μοντέλο, το «shop in shop», στόχευσαν στους υφιστάμενους πελάτες τους ταξιδεύοντας τους σε ένα γευστικό ταξίδι με άρωμα Βραζιλίας, Κολομβίας και Γουατεμάλας.
Ο καφές Coffee Berry με δυνατά στρατηγικά όπλα στην φαρέτρα του, την μοναδική ποιότητα του, τις αναρίθμητες ποικιλίες του και την άρτια επαγγελματική κατάρτιση των ανθρώπων του, εκχυλίζεται στο φλιτζάνι μας ως ο «απόλυτος» καφές.
Publisher
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Format
vii, 94 σ. ; 30 εκ.
Subjects

Επιχειρήσεις -- Κύπρο...

Business -- Cyprus

Επιχειρησιακός σχεδια...

Business plan

File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

ΔΤΠ-2019-00148.pdf

Size

2.82 MB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):ac29d94fbde32edd6658c6d215b29c98

  • Contact Us
  • Cookie settings
  • Open University of Cyprus
  • OUC Library
  • Policies
  • Accessibility and Data Protection

Find us on:

FacebookFacebook

Built with DSpace-CRIS software - Extension maintained and optimized by 4Science - Powered by Dataly