Show simple item record

dc.contributor.advisorΑποστολόπουλος, Κωνσταντίνος
dc.contributor.authorΠαπαδάκης, Κυριάκος
dc.contributor.otherPapadakis, Kyriakos
dc.coverage.spatialΚύπροςel_GR
dc.date.accessioned2015-08-27
dc.date.accessioned2015-08-31T07:12:01Z
dc.date.available2015-08-31T07:12:01Z
dc.date.copyright2015-05
dc.date.issued2015-08-31
dc.identifier.otherMBA/2015/00370el_GR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11128/2075
dc.descriptionΠεριέχει βιβλιογραφικές παραπομπές.el_GR
dc.description.abstractΗ μεταπτυχιακή διατριβή γίνεται με σκοπό να εντοπιστούν και να καταγραφούν οι σχέσεις του τουρισμού και της παραγωγής αγροτικών προϊόντων της Νήσου Κρήτης και να αναζητηθούν τα σημεία τομής μεταξύ τους. Υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή αποτελούν τους σημαντικότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι κάτοικοι της Κρήτης, επομένως θα πρέπει να διερευνηθεί σε ποιο βαθμό απορροφώνται – αξιοποιούνται τα «κρητικά» αγροτικά προϊόντα από τις τουριστικές μονάδες του νησιού και να διερευνηθεί η περαιτέρω διάθεση των αγροτικών προϊόντων. Θα αναζητήσουμε με ποιους τρόπους τα τοπικά αγροτικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν «δορυφόρο λογαριασμό» στο εσωτερικό μάρκετινγκ και τους τρόπους προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Η σχετική διεθνής εμπειρία περιορίζεται στην δημιουργία πλάνων μάρκετινγκ για τα αγροτικά προϊόντα, σε μελέτες για τον τουρισμό γενικότερα (αναζήτηση ποσοτικών και ποιοτικών για όλες τις μορφές που υπάρχουν) και σε μελέτες όσο αφορά τη μεγιστοποίηση της παραγωγής και τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Οι σχέσεις αυτές κάθ’ αυτές του τουρισμού με την παραγωγή προϊόντων δεν έχουν μελετηθεί σε μεγάλο βαθμό παρόλο που εξάγονται συμπεράσματα από την διεθνή εμπειρία τα οποία τις αποκαλύπτουν. Στόχος της διατριβής είναι να τονιστούν η ταυτότητα και η μοναδικότητα των τοπικών προϊόντων ως βασικού πυλώνα της τοπικής ανάπτυξης καθώς και η Περιφερειακή εξειδίκευση, Περιφερειακές ανισότητες, Περιφερειακή ανάπτυξη σε περιοχές με ιδιαιτερότητες (νησιωτικές και ορεινές). Επίσης να διερευνηθεί αν οι τουριστικές μονάδες του νησιού έχουν υιοθετήσει τα κρητικά προϊόντα στα μενού τους και ποιες δυσκολίες ή εμπόδια ανακύπτουν και δεν γίνεται πλήρης αξιοποίηση των προϊόντων αυτών. Θα προσπαθήσουμε να καταρτίσουμε γενικό σχέδιο μάρκετινγκ προκειμένου να βοηθήσουμε στην καλύτερη αξιοποίηση των προϊόντων που παράγονται και να παραθέσουμε προτάσεις προκειμένου να εντατικοποιηθεί και να αξιοποιηθεί η παραγωγή του πρωτογενή τομέα. Η εργασία θεωρείται επίκαιρη γιατί λόγο της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που υπάρχει στην Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργηθεί ανάπτυξη για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η αξιοποίηση του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού όπου θεωρούνται η «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας μπορεί να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει η χώρα.el_GR
dc.format.extent121 σ. εικ., 30 εκ.el_GR
dc.languagegrel_GR
dc.language.isogrel_GR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessel_GR
dc.subjectΤουρισμός -- Κρήτη -- Ελλάδαel_GR
dc.subjectTourism -- Crete -- Greeceel_GR
dc.subjectΑγροτικά προϊόντα Κρήτηςel_GR
dc.subjectAgricultural goods of Creteel_GR
dc.subjectMarketing Plan -- Agricultural goodsel_GR
dc.subjectΣτρατηγικές μάρκετινγκ -- Αγροτικά προϊόνταel_GR
dc.subjectMarketing Planel_GR
dc.titleΣχέσεις Τουρισμού & Παραγωγής αγροτικών προϊόντων της Νήσου Κρήτης. Σε ποιο βαθμό απορροφώνται – αξιοποιούνται τα κρητικά αγροτικά προϊόντα από τις τουριστικές μονάδες της Νήσου; Διερεύνηση της περαιτέρω διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στις εν λόγω μονάδεςel_GR
dc.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel_GR
dc.description.translatedabstractThe goal of this postgraduate thesis is to identify and note down the relation between Tourism and the Production of agricultural goods of the island of Crete, and to seek for their meeting points. Services related to tourism and primary production, are the main fields of work for people living in Crete. It should be therefore questioned up to what point the local goods take their place in business concerning tourism and also whether their disposal could be enhanced. In particular we seek for the ways through which the local agricultural products could be “a satellite account” in internal marketing and the ways to encourage their trading. The relevant international practice is confined to make marketing plans for agricultural goods, studies on tourism in general (quantitative and qualitative search for all forms that exist) and studies dealing with the maximization of the production and the techniques that can be used for this. However the relation between Tourism and the Production of agricultural goods is not thoroughly examined yet, although there are conclusions drawn from the international practice, conclusions that reveal this relation. The object of this thesis is to lay emphasis on the identification and uniqueness of the local products, products which could be the main pillar of local development. Also to lay emphasis on the Regional specialization, on the Regional disparities and Regional development in areas with special features (island and mountain). Finally to investigate whether business dealing with tourism, have introduced Cretan local goods in their menu and also what are the difficulties and problems met for a better exploitation of these goods. We will try to draw a general marketing plan suggesting a better exploitation of these goods and we will also list proposals in order to intensify and capitalize the production of the primary section. Our work can be considered well timed since the current economic crisis and unemployment in Greece, call for development and a restart in economy. Development of the primary sector and tourism, Greece’s “heavy industry”, can be a push forward and a way out of the crisis.el_GR
dc.format.typepdfel_GR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record