Αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση δημοσίου τομέα και ανάλυση επίμαχων άρθρων συναφούς σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος 28.3.2012
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2014-09-29Συγγραφέας
Σπίνου, Αγγελική
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η Δεκαπενταετής θητεία μου στη Δημόσια Διοίκηση και μάλιστα σε έναν χώρο ιδιαίτερα νευραλγικό και ευαίσθητο, με μεγάλη κοινωνική διαστρωμάτωση στο σύνολο των συναλλασσομένων πολιτών, αυτόν της δικαιοσύνης, αλλά και η διετής υπηρεσία μου στον δημόσιο τομέα σε χώρας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (Κύπρου) με οδήγησαν στην επιλογή της διπλωματικής μου εργασίας, η οποία τιτλοφορείται «Αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση δημοσίου τομέα και ανάλυση επίμαχων άρθρων συναφούς σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος 28.3.2012»
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και Λειτουργοί θεωρούν άκρως επιβεβλημένη την ανάγκη να ξεφύγουν από τα στεγανά και τις στείρες αντιλήψεις του πολυδαίδαλου, διαπλεκόμενου, και δαπανηρού κρατικού μηχανισμού και να δώσουν σε αυτό την δυναμική, την αξία και την προοπτική που του ταιριάζει και για το λόγο αυτό η αξιολόγηση, αξιοκρατία, και εύρυθμη διοίκηση είναι το επιδιωκόμενο για πολίτες και υπαλλήλους.
Κατά την εκπόνηση της παρούσας εργασίας στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται οι έννοιες της Δημόσιας Διοίκησης. Στο δεύτερο κεφάλαιο επιχειρείται μία σύντομη ιστορική αναδρομή του τρόπου λειτουργίας του Δημοσίου τομέα κατά την περίοδο 1946-2008. Στο τρίτο κεφάλαιο πραγματεύεται μια αναφορά του τρόπου λειτουργίας και αξιολόγησης του Δημόσιου τομέα στις Ευρωπαϊκές Χώρες. Στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται η δεοντολογία αλλά και οι κανόνες αξιολόγησης του Δημοσίου Τομέα. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται η δεοντολογία και κανόνες αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα με ανάλυση βασικών άρθρων Π.Δ.. Στο έκτο κεφάλαιο ξεδιπλώνεται το Ελληνικό Δημόσιο και γίνεται έρευνα αποδοχής των σχετικών μεταρρυθμίσεων στο τρόπο και τα συστήματα αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων δηλαδή των υπηρετούντων στο Ελληνικό Δημόσιο. Στο έβδομο κεφάλαιο παρουσιάζεται έρευνα για τους Δημοσίους υπαλλήλους. Η εργασία ολοκληρώνεται στο όγδοο κεφάλαιο με την διεξαγωγή συμπερασμάτων από την έρευνα των συστημάτων αξιολόγησης στο Δημόσιο Τομέα αλλά και την εν γένει επικρατούσα τακτική και διατυπώνονται διάφορες προτάσεις η υιοθέτηση των οποίων πιθανόν θα συμβάλει στην ικανοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων ως προς τον τρόπο αξιολόγησή τους, αλλά και να δώσει την αναγκαία δυναμική στον Δημόσιο Τομέα. «Αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση δημοσίου τομέα και ανάλυση επίμαχων άρθρων συναφούς σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος 28.3.2012».