Kypseli Logo
    • Ελληνικά
    • English
  •  Home
  •  Browse 
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • By Issue number
  • Language elLanguage en
  •  Login 
    • Sign in
    View Item 
    • Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
    • View Item
    •   Home
    • Αποθετήριο Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Repository of the Open University of Cyprus)
    • Μεταπτυχιακές διατριβές / Master Τhesis
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Η στάση των καταναλωτών απέναντι στο κυπριακό κρασί και ειδικότερα προς τα προϊόντα της εταιρείας ΣΟΔΑΠ ΛΤΔ

    Thumbnail
    View/Open
    MBA-2014-00236.pdf (3.787Mb)
    Date
    2014-09-02
    Author
    Γεωργίου, Κατερίνα
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Η έρευνα αυτή είχε ως στόχο τη διερεύνηση και τη κατανόηση της στάσης των καταναλωτών για το κυπριακό κρασί και προς τα προϊόντα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ ΛΤΔ, επιχειρώντας να «αποκαλύψει» τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση του κυπριακού κρασιού καθώς και τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η κατανάλωσή του. Τα αποτελέσματα, προέκυψαν από την συμπλήρωση δομημένου ερωτηματολογίου από διάφορους καταναλωτές, το οποίο διαμορφώθηκε με τη βοήθεια δευτερογενή δεδομένων, που αντλήθηκαν από προηγούμενες έρευνες. Η επεξεργασία των δεδομένων έγινε με την χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS version 19, με περιγραφική στατιστική (ποσοστά και συχνότητες). Συμπερασματικά, οι καταναλωτές θεωρούν τα κυπριακά κρασιά ποιοτικά, με κανονικές τιμές και ισάξια των εισαγόμενων. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν έχει προτίμηση για το τι προέλευσης θα είναι το κρασί που καταναλώνει με τελικό αποτέλεσμα να καταναλώνουν τις ίδιες ποσότητες κυπριακών και εισαγόμενων προϊόντων. Τα κρασιά της εταιρείας ΣΟΔΑΠ, χαρακτηρίζονται ποιοτικά και με προσιτές τιμές. Θεωρούνται ισάξια των περισσοτέρων τοπικών και εισαγόμενων προϊόντων. Οι νέες σειρές προϊόντων της, αν και θεωρούνται από αυτούς που τις γνωρίζουν πολλές φορές καλύτερες από τα αντίστοιχα εισαγόμενα και τοπικά προϊόντα, το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών δεν τις γνωρίζει. Για να αυξηθεί το μερίδιο των κυπριακών κρασιών καθώς και των προϊόντων της εταιρείας ΣΟΔΑΠ, θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην προώθηση τους, ώστε τελικά τα προϊόντα αυτά να διαφοροποιηθούν στο μυαλό των καταναλωτών. Μελλοντικές έρευνες, θα ήταν καλό, να γίνουν σε ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα. Παράλληλα, θα ήταν ενδιαφέρον να μελετηθούν τα διάφορα σχέδια δράσης για προώθηση των Κυπριακών κρασιών, καθώς και η επέκτασή της έρευνας αυτής και σε άλλα τοπικά προϊόντα.
    URI
    http://hdl.handle.net/11128/1716
    Collections
    • Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΛΛ + ΑΓΓ) / (MBA) Master of Business Administration (in Greek and English)

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue numberThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Issue number

    My Account

    Sign inRegister

    Open University of Cyprus

    PO Box 12794,

    2252, Latsia

    Cyprus

    Tel.: +357 22 411600

    Fax.: +357 22 411601

    • Help
    • Contact Us
    • Open University of Cyprus
    • OUC Library
    • Policies
    • Accessibility and Data Protection

    Find us on:

    • FacebookFacebook
    • EU Flag
    • Republic of Cyprus
    • Structural Funds
    • e University
    • Open University of Cyprus

    The eUniversity Project is co-founded by the European Regional Development Fund and National Funds in the Programmatic Period 2007-2013